Poreklo prezimena Trivanović

17. mart 2012.

komentara: 7

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. ilija

    sve o trivanovic prezimenu iz sela zut opstina dvor na uni hrvatska

  2. Stevan

    poreklom sam iz sela zut interesuje me o prezimenu trivanovic poz

  3. Slaviša

    Moja baba očeva majka je iz sela Zut, Trivanović Milka.
    Pre drugog svetskog rata udala se za Milana Rajlića iz sela mala rujiška danas republika srbska, doselili se u Sisevcu danas opština Paraćin Srbija. To je nekad bio rudnik uglja gde je deda tamo i radio. Rodili su mog oca danas posinak Tanasković Živorada oni su pomrli dok je on bio još sasvim mali posinio ga moj deda Dobrivoje Tanasković…Ruža Tanasković danas pokojni. Interesuje me dali imaju nekog od familije tamo jer baba Milka se pre ovog braka sa Milanom Rjlićem već udavala i imala potomke ko su dali su živi?

    • Zoran Plavšić

      Moj đed po majci je živio u Novom Gradu, porijeklom iz Zut-a. Moja baba, očeva majka je iz Rajlića iz sela Mala Novska Rujiška. Pozdrav

      • Zoran Plavšić

        Zaboravih napisati da je moj đed, majčin otac Trivanović živio kod Novog Grada. Takođe Trivanovića ima još u selima Velkić brdo i Žuljevica.

  4. Mihajlo

    Trivanotic sam iz zuta. Imalo je i u komori kod zirovca. Zatim u selu svodna kod novog grada. Kazu da smo se tu i razisli kao pleme kad smo dolazili iz crne gore.pozdrav.