Tramošljika

17. mart 2012.

komentara: 4

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Aco

    Da li neko nesto zna o istoriji ovog prezimena? Ima li bilo kakvih podataka? Odakle vode najstarije poreklo i kako je nastalo prezime?

  2. Milorad Bogdanović

    S ponosom kažem da naše Poreklo njeguje svoju ćirilicu, i zato nerado baš odgovaram LATINIčarima, ali pošto se radi o mome kraju gdje je LATINIca zaživjela tek krajem 70-tih godina, komunističkog doba, evo Aco pokušaću odgovoriti i tebi.

    Tramošljike, Tramošljanin i Tramošljan su stara porodica koja je dobila ime po selu Tramošnja, na tromeđi Zmijanja, Timara i Sane, odakle su se raseljavali mahom na prostor oko Gomjenice, Vrbasa, Une i Save. Njihova slava je Pantelindan, ali ima pojedinačnih porodica koje slave Nikoljdan i Đurđevdan.

    Mahom sa ovih prostora raseljavalo se ka Slavoniji, Baniji i Kordunu, pa tako vidimo da su i Tramošljani prije 19. vijeka prešli preko Une i nastavili slaviti Pantelindan.

    Pošto je ovo hibridno doba i sve se dešava u velikoj brzini, izvrši testiranje, saznaj koja si haplogrupa, i dobićeš tačan ogovor na sva pitanja koja te o porjeklu i srodnicima tiče.

    Svako dobro.

    —————————————————————————————————————————-
    Pretci naši ćirilicom branili su vjekovima pretke svoje, od najezdi LATINIčara što nezvani stalno dolaziše.

  3. Aco

    Nisam mogao da pišem ćirilicom, iz tehničkih razloga. Sad sam morao upaliti računar da odgovorim čirilicom. To je moje prezime, đed mi je roćen u Slavićkoj, hteo sam proveriti da li neko zna nešto tačnije i preciznije. Hvala na odgovoru.

    Pozdrav.

    • Danka Tramosljika

      Zdravo Aco, ako imas neke informacije o nasem pezimenu i ja bih voljela da saznam 🙂 Moj pokojni dijed je isto iz Slavicke. 🙂

      LP Danka