Теслић

16. март 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Maja Bjelogrlić

    Poštovani,
    devojačko prezime moje pokojne svekrve je Teslić. Po njenoj priči, Teslići su poreklom iz Gospića, a jedna porodica je doseljena u Vojvodinu, u selo Velebit kod Kanjiže, nakon Prvog svetskog rata. Otac joj se zvao Nikola Teslić, i kako je ona pričala, imao je jednog brata, koji je posle Drugog svetskog rata otišao u Australiju, oženio se i dobio ćerku. Navodno je bio u Srbiji samo jednom, 1964. godine, sa ćerkom. Od tada se nekako gubi svaki trag i kontakt.
    Nadam se da ćemo saznati više.
    S’ poštovanjem,
    Maja Bjelogrlić

  2. Stojan Jovanović

    Poštovani, moji su se ranije prezivali Terzić, i naselili su se u Čaglavici , kod Prištine, slavimo Sv. Jovana Zlatoustog, 26. novembra. Interesuje me ima li još Terzića ,koji slave Sv. Jovana Zlatoustog. Pozdrav svim Terzićima

  3. Tatjana Teslic

    Postovani ,
    Interesuje me poreklo mog prezimena Teslic,rodjena sam u selu Ostrvica pored Gospica,samo u Ostrvici je bilo Teslica i nigde vise u obliznjim selima ,ako izuzmemo Tesla prezime,interesuje me poreklo ,otkud su dosli na podrucje Like i sela Ostrvica jer znam da u Bosni ima grad Teslic,ima li jedno sa drugim vezu.Imamo li vezu sa prezimenom Tesla??
    Hvala puno
    Srdnacan pozdrav