Порекло презимена Тасић

16. марта 2012.

коментара: 20

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (20)

Одговорите

20 коментара

 1. Ana

  Deda Spasoje Tasic,otac Zoran Tasic. Selo Zojic, KiM. Kao mladji deda je presao da zivi u CG, Podgorica. Slava Djurdjic

  • vesna tasić

   I mene interesuje loza Tasića koji slave Đurđic. Deda je sa majkom i braćom došao u Smederevo iz okoline Vranja. To je sve što znam.Deda se zvao Milovan, a braća Milija ,Milenko,Milutin,i još tri brata ali nisam zapamtila imena ,a nisam ih ni upoznala,

   • Sinisa Stojanovic

    Prilično sam siguran da Vaši Tasići dolaze iz Davidovca iz sela pokraj Vranja. Moji Petkovići, takođe slave Đurđic, došli su odatle u Vranje, pa su promenili prezime u Stojanović. U Davidovcima sve familije slave tu slavu. Kažu da su svi oni bili, kao starinci Davidovca, jedna familija. Neki su ostali u Vranju, neki su i dalje u Davidovcima, a deo se odselio u Beograd i Skopje. S druge strane imamo korene, kako srpski DNK projekat tvrdi, u Bugarskoj i Rumuniji, i dalje u dalekoj prošlosti u Italiji. Ako svi nosimo poreklo istok pretka onda smo i ista haplogrupa, protokeltska R1b. Možemo se upoznati pa razmeniti ono što znamo i videti da li ličimo. Veliki pozdrav!

 2. Сања Тасић

  Оно што ја знам-чукундеда Софроније, прадеда Петроније, деда Милорад, отац Живорад (село Доња Лопушња, 9км од Власотинца)

  Међутим баба ми је причала да је у Београду од неког академика чула да Тасићи имају две лозе: 1. Са Копаоника, 2. Са Малог Јастребца

  Волела бих да знам више о нашој лози. Поздрав свим Тасићима 🙂

 3. Aleksandra

  Prabaka Zagorka Tasic (udata Pešić, Leskovac) rodjena 1912. godine od oca Trajka Tasića i majke Doste iz Aleksandrovca. Prabaka je imala dva brata Mirka Tasića i Uroša Tasića

  Ukoliko se neko prepozna i potrebna mu je pomoć oko stabla ili ima informacije o daljoj prošlosti-može me slobodno kontaktirati. Pozdrav svim Tasićima

  [email protected]

 4. Миодраг

  Тасићи из Параћина су се почетком 19. века, можда и раније, презивали Костић па су од имена претка Тасе извели презиме. Тасићи из Параћина славе св. Николу.

  • Vlado

   Dobar dan,
   poslije testiranja i upoređivanja rezultata ustanovljeno je da imam relativno bliske veze sa testiranim Tasićem iz Lesnice/Trgovišta.
   Moji su iz Ćeklića prije 300 godina prešli u Boku kotorsku. Možda postoji šansa da se neko preselio i u Srbiju za vrijeme migracije iz druge polovine 19.vijeka.
   Javite se na [email protected]

   Pozdrav