Порекло презимена Стовраг Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Стовраг

Порекло презимена Стовраг

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (3)

 • boki

  Radi se o devojackom prezimenu moje majke.Zive u selu Banjica na planini Jelici u okolini Cacka.Prema prici doseljeni su iz okoline Arilja selo Tesnjevica .U radovima o Hadzi-Prodanovoj buni pominje se Milovan Stovrag.Njegov sin Vitor Stovrag bio je poslanik Svetoandrejske skupstine 1858 godine.Stovrazi slave Svetog Jovana.Prezime se javlja kod muslimana u BIH pa pretpostavljam da su doseljeni iz tih krajeva u okolinu Arilja.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  СТОВРАГ (м), необично презиме породице која је живјела у Рабини (Невесиње). Стоврази су били врло стара породица и непознатог поријекла. Према предању, у Рабини је живјело „седам браће Стоврага који се нису женили“. Све их је почетком 19. вијека „куга поморила“. Сахрањени су у гробљу које је по њима названо Стоврагово гробље. У Рабини је постојала и Стоврагова кула и под кулом „чатрња са софом“ (97:155,158).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Čoče

  Mi smo porijeklom izmedju Crne Gore i Bosne ( Foča -Čajniće ) Selo Bukovica prpadalo Opcina Pljevlja.

  Po predanju su iz Severne Hrvatske dosli u 16-17 Vijeku .

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top