Порекло презимена Суџуковић

15. марта 2012.

коментара: 13

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (13)

Одговорите

13 коментара

 1. Mилка

  Моје цурско презиме је Суџуковић. Крсна слава је св Никола. Живјели смо некад у општини Госпћ, село Широка Кула, ѕасеок Кленовац. То је све што знам …Мислила сам да ћу нешто више сазнати преко вашег сајта. Хвала и поздрав.
  ПС. За вријеме Олује село је спаљено, а народ, што није погинуо, се иселио за Војводину….

  • budimir

   Draga Milka volio bih da mi se javiš jer ja istražujem sudžukoviće.Imam puno prikupljenih podatak o našim prezimenjacima a žarko želim saznati iz kojeg si roda Sudžukovića.Svi Sudžukovići o kojima imam neka saznanja porijeklom su iz Klenovca pa tako i moji.
   Lp.

 2. Mилка

  Prezime Sudžuković je relativno rijetko u Republici Hrvatskoj. Danas u Hrvatskoj živi tridesetak osoba koje nose prezime Sudžuković, najviše u sljedećim mjestima: Vukovar – 25%, Varaždin – 20%, Zagreb – 20%.
  POZNATI PREZIMENJACI
  Ines Sudžuković, magistar znanosti (1977)

 3. Stevo Sudzukovic

  U Makedoniji posoji samo jedna porodica sa prezimenom Sudzukovic.Mi smo trece koleno porodice koja je doseljena u vreme kraljevine Jugoslavije.Doselio se moj deda Stevo Sudzikovic koji je bio zandar u zandarmeriji u vardarskoj banovini.Poticemo iz Gornjeg Lipika okolna Lusci Palanke a tamo je porodica doseljena iz Kule okolina Bihaca.
  Naj vise podataka ima Srecko Sudzukovic koji zivi u Zemun Polju.

  • budimir

   Dragi moji Sudžukovići volio bih da mi se javite kako bismo razmijenili neke informacije i podatke o porodici.Ja istražujem Sudžukoviće i imam neke podatke i o ovoj porodici, a o kojoj bih volio ažurirati podatke.

   • Bogdan Sudžukovic

    Pozdrav Sudžukovići !
    Koliko vidim vi ste svi moga roda .
    Moji su poteklom iz zaseoka Klenovca kod Široke Kule . Po predanju moga oca Dušana , dva brata Sudžukovića , su naselili u Bosnu

    u selo Lipnik blizu Sanskog Mosta . Ja Sam od loze Pavla Sudzukovica …, ITD, ITD ! Tako da, Milka, Budimire i Stevo mi smo svojta !
    Otac mi je pričao o vama i vašim bližnjima . Inače moj deda Kosta sin Pavlov je kao Solunski dobrovoljac naselio u Vojvodinu 1918 god. U selo Tomislavci (Orešković) kod Bačke Topole .
    Inače , živim i radim sa porodicom u Beču !
    Imam mnogo toga da vam ispričam o Sudzukovićima ….! Javi te se Sudžukovici !
    POZDRAV

 4. budimir

  Dragi moji Sudžukovići.Već više godina istražujem porijeklo našeg prezimena te bilježim sve prezimenjake do kojih dođem na bilo koji način.To sam obradio u jednoj knjižici. istina poslednjih godina sam zbog porodičnih tragedija malo zanemario istraživanje ali polako se oporavljam od svega pa sam se ponovo počeo time baviti.Slučajno sam došao do ove “stranice” i baš mi je drago da ovako možemo razmijeniti s onima koji to žele neke informacije.
  Ja sam ta jedna porodica koja živi u Varaždinu ( Hrvatska).Bit će mi jako drago ako se netko javi.

 5. Luka

  Moje prezime je Sudzuk, i moji preci su rodom iz Like, doduse nemam taj srpski nastavak OVIC ali eto, pozdrav !

 6. BUDIMIR

  Dragi Bogdane rode moj bilo bi mi drago da mi se javiš na moj mail: [email protected] kako bismo razmijenili podatke i informacije o našem prezimenu i našim precima.