Poreklo prezimena Stanisavljev

15. mart 2012.

komentara: 4

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Svetozar

    Ćao, ja sam Svetozar Stanisavljev iz Zrenjanina poreklom iz Kumana,selo u Banatu,kod Zrenjanina. Na Putu Zrenjanin-Melenci Novi Bečej. Krsna Slava nam je Sveti Velikomučenik i Pobedonosac Georgije – Đurđevdan.Stanisavljev,kao prezime,koliko ja znam pojavljuje se na teritoriji Vojvodine,tačnije u Banatu pozzz ko zna nešto više,neka napiše 🙂

  2. Vladimir

    Cao,ja sam Vladimir Stanisavljev,poreklo mog prezimena je iz Kumana,krsna slava je sveti Jovan. Dosao sam do informacije da Stanisavljevih sem Banata,ima i po Backoj,ali ne slavimo istu krsnu slavu.

  3. Ivana Stanisavljev

    Dobar dan, ja sam Ivana Stanisavljev, iz Novog Sada sam, moj otac je iz Čuruga. Pričalo se da su njegovi došli iz Taraša u Banatu. Slava nam je Sveti Nikola, a špicname Burini. Mene zanima odakle su mogli da dođu, da li se to desilo pod Čarnojevićem ili u nekoj drugoj seobi. Tata mi je spominjao Surdulicu, ali nije bio siguran. Da li neko zna nešto o tome? Hvala

  4. Igor Stanisavljev

    Ja sam Igor Stanisavljev, iz Omoljice kod Pančeva. Krsna slava mi je Đurđevdan. Ne znam odakle potiče moje prezime pa bih voleo da mi neko kaže malo više..