Порекло презимена Стојичић

14. март 2012.

коментара: 22

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (22)

Одговорите

22 коментара

  1. Milos

    Prezime se pominje u Banja Luci gde ima dosta Stojicica.Takodje i po Beogradu i siroj okolini.Neki od poznatih su pokojni Radovan Stojicic zvani Badza koji je bio general srpske policije,nacelnik sluzbe javne bezbednosti i zamenik mistra unutrasnjih poslova.Takodje tu je od poznatijih i Djoko Stojicic koji je bio knjizevnik,publicista,ministar kulture Srbije (1993-1994), srpski ambasador.Bio urednik mnogih poznatih listova i novina, a objavio je 17 knjiga poezije.Uglavnom slave Djurdjevdan.Veoma je retko prezime.

    • Dragan

      Hvala Milošu.Dodao bih da Stojičića ima na Ključkoj opštini ito u s.Vrbljani, G.Previja i Dragoraj.Uglavnom slave Đurđevdan.Interesuje me odakle su došli na ove prostore?

  2. Snežana

    Stojičića ima i u okolini Babušnice, selo Valniš, odakle su moj pradeda, deda i otac.

  3. Joca

    Stojicic ima na Radan planini selo Borince doseljeni iz Dobrog polja kod Crne Trave i kazu da su tu doseljeni iz Hercegovine .
    Ponosan sam na svoje Prezime Stojicic imam rodoslov star nekoliko stotina godina na fb profilu pogledajte slike mislim da Vas ima sigurno negde ,takodje sam cuo da ima dooosta Stojicic familije u Banja Luci i okolini

  4. Petar

    Moja porodica živi u Zlati (Prokuplje), a poreklom smo iz Slavnika (Bojnik), a Stojičića ima i u Pridvorici (Bojnik).

  5. pero

    Ima nas i u Titelu,poreklom smo iz Medne (Mrkonjic Grad).

  6. Milijan

    Prezime Stojičić.
    Ima nas i u Smrticima selo kod Prnjavora i u Derventi gdje i zivim. A i u Prnjavoru ,Banja Luci. Postoji i selo izmedju Kreseva i Sarajeva zove se Stojičići.

  7. Marko stojicic

    Ima nas iz crne trave mahala karakasi

  8. Милован

    Милован Стојичић, пуковник Војске Србије, пореклом сам из села Бучумет (општина Медвеђа), мој деда Гмитар Стојичић се доселио у из села Борнце (општина Бојник). На facebook сам превео две књиге у електронску верзију, ПДФ, о селу Боринце. У њима је оисано, делимично, порекло Стојичића са породичник стаблом чији су корени из Црне Траве. Одатле се у разми правцима и из различитих разлога ширило презиме Стојичић. Сада у Србији има преко 1200 лица са презименом Стојичић.

    Стојичићи у свету – Stojičići u svetu – Stojicics around the world на фејбуку, можете да преузмете књиге “Боринце 1” и “Боринце 2”

  9. Jovana

    Stojicic prezime ima i u Surdulici. I moja porodica je jedina u gradu sa ovim prezimenom.

  10. Deda stric ( on je deda Marka Stojicica, urbanista u Bg) mi je pricao da Stojicici poticu od deda Stojice iz sela Stragara kod Kragujevca i da su se doselili, najpre na Kopanik a zatim u Crnu Travavu. Odatle 1939.jedna loza ide u Nis a druga za Beograd. Ne znam u kojoj mahali u Crnoj Travi su ziveli.