Порекло презимена Сабљић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Сабљић

Порекло презимена Сабљић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (7)

 • ivan sabljic

  Деда ми је био Никола Сабљић из Велике Градусе у Хрватској од оца Петра Сабљића. Знам само да је имао брата Максима Сабљића…оженио се Анђелком Смојвер из Карлобага….желео бих да знам више о мојим прецима.
  унапред захвалан

  Одговори
 • Sabljić

  Možete li mi nešto reći o Sabljićima poreklom iz plemena Drobnjak CG?

  Одговори
 • Војислав Ананић

  САБЉИЋ (к), у Бухову, Добричу и Кочерину (Широки Бријег) и у Хумцу (Љубушки). У Бухову су старосједиоци. Године 1743. у овом се селу помиње више породица Сабљића међу којима су неке имале по 1 и, неке по 14, а породице Миховила Сабљића 16 чланова. У Добрич и Кочерин су доселили из Бухова. Због свог поријекла из Бухова („Буова“) у Кочерину их називају „Буовци“ (189:42,83.89). У Хумац је „прадјед“ Сабљића дошао из Бухова (59:303). Сабљића има и у Мостару. Могло би бити да су Сабље и Сабљићи породице истог поријекла.

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • miroslava

  Mene zanima izvesni Marko Sabljić i njegovi pretci i potomci, Živeo je u Selu Zebe ili u okolini Bosanskog Grahova, dva puta se ženio i imao je dva sina i jednu ćerku sa jednom ženom koja se zvala Anđa. A imao je i još dvoje dece sa drugom zenom o kojima ne znam ništa. Pitanja glase kako je jedan sin od Marka Sabljića bio Češljević Petar a drugi sin Sabljić Nikola. I sa kojim Češljevićima su oni u blizoj rodbinskoj vezi ako se zna da su svi Češljevići iz sela Zebe kod Grahova. I da li je Prezime Češljević nastalo od Sabljića i kako. Taj čvor ne mogu nikako da rešim.Ono sto još znam je da su slavili slavu Svetog Nikolu i da je Nikola Sabljić bio oženjen iz Male Graduse sa Bosiljkom rodjenm Kresojević, a Petar sa izvesnom Čehinjom koja se zvala Marica i da su nešto pre II sv rata prešli da žive u Srbiju.I sve što bi znali da mi napišete o nastanku prezimena Češljević.

  Одговори
  • Слободан Зрнић

   Вероватно Чешљевићу јесу настали од Сабљића или неког другог презимена из села, пошто видим да их има само у селу Зебе и у Војводини, где су по свему судећи колонизовани. Године 1991. било је само 6 Сабљића и 5 Чешљевића у Зебама.

   Саво Ћешљевић од оца Николе, рођен је 1893. а погинуо 1942, а Дара Чешљевић Милошева рођена је 1904. а погинула 1944.

   Када је отприлике живео тај Марко Сабљић, о којем говорите? Да ли је слава и Сабљићима и Чешљевићима Никољдан?

   Одговори
 • miroslava

  Hvala sto ste se javili. Pišem vam dalje na Mail

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top