Порекло презимена Рапаић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Рапаић

Порекло презимена Рапаић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (8)

 • rapaic

  evo da ja otvorim diskusiju o ovom prezimenu. da li neko zna kako je nastalo ovo prezime?
  ja sam iz somborske opstine a poticemo iz sela krbavica iz like. o mom dedi i njegovoj braci i njihovim potomcima znam dosta,tj. znam ko su i odakle su.a voleo bi da saznam i za daljnju rodbinu ako ih ima (a koliko znam ima ih). moj pradeda (dedin otac) se zvao dragan i o njemu skoro pa nista neznam.znam samo da je umro od neke bolesti pre rata.koliko znam imao je rodjenog brata ciji su potomci danas u rumi. ukoliko neko prepozna nesto u ovoj prici neka se javi.pozz

  Одговори
  • Andrej

   Moj otac Jovo Rapaić rođen u Krbavici 52ge ,Vujnove Glave, njegov otac,moj deda Đorđe rođen 1927 u mestu Trnavac,mislim,nisam siguran.
   Dedin otac,moj pradeda,Jandre,radio u francuskim rudnicima,ozenio se za Grahovac… nisam siguran za ime,vrlo malo znam jer mi je otac naprasno iznednada preminuo nedavno.
   Sustinski,vrlo malo,gotovo nista ne znam,nije bilo vremena za te razgovore.Pozdrav

   Одговори
 • veronika

  Moj deda po majci se zvao Rapaic Jovo i poginuo je na Sremskom frontu oko Djurdjevdana, ali mu se grob nezna. Puno porodica Rapaica ima u Banatskom Karadjordjevu a doselili su posle prvog svetskog rata,Ja imam jednog brata u Skoplju zove se Rapaic Dusko, jednog u Beogradu Rapaic Aleksandar i jednog u Zrenjaninu Rapai Jovica. Znam i to da su rodom iz Stikade u Lici odakle su doselili u Banatsko Karadjordjevo.

  Одговори
 • veronika

  Zaboravila sam da kazem da im je svima krsna slava Sv Jovan.

  Одговори
 • Srđan

  Mnogi ličani su se posle prvog svetskog rata selili u Slavoniju i Srem pa otud i moj pokojni deda i njegova porodica u Slavoniji, a danas u okolini Beograda. Moji su iz okoline Korenice, selo Bunić. Kao i drugim Rapaićima slava je sveti Jovan 🙂 BTW prezime Rapajić je u stvari isto što i Rapajić samo što je negde u knjigama pisano sa J a negde bez.

  Одговори
 • Milorad

  Dobar dan. Moj pokojni deda je iz krbavice(vuinove glave) zvao se Petar Rapaic. Nisam dole nikad bio,al voleo bi da vidim odaklen poticu moji koreni

  Одговори
 • Danko Rapaić

  Svi Rapaići u Lici imali su u prezimenu i „j“, dakle Rapajić. Moje „j“ je nestalo jer je deda radio i štkolovao se u Kanadi. Vratio s. Oženio Vukosavu Pricu iz Krbavice, odakle je i on. Znam da su mi rođaci Opsenice, Jarići, Vlaisavljevići, Price.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top