Порекло презимена Радојковић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Радојковић

Порекло презимена Радојковић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (15)

 • Милодан

  Презимена-фамилије у Шумадији, Радојковић. Према књизи „Етнолошка грађа о Шумадинцима“академика Јована Ердељановића, прво постхумно издање 1948. године – последње издање Службени Гласник и САНУ – Едиција „Корени“ 2011. године у склопу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“.

  -Белосавци
  -Велика Плана
  -Марковац
  -Ракинац

  Одговори
 • Nemanja Radojkovic

  Ima Radojkovic familije i u Kusadku i selu Vlaska kod Mladenovca

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Радојковић, по местима пребивалишта. Према књизи Боривоја Дробњаковића „Космај“.

  -Амерић
  -Влашка
  -Кораћица
  -Међулужје
  -Сибница

  Одговори
 • Bnjana Radojkovic

  Radojkovica ima u Bresju (Velika Plana ) ima oko 25-30 kuca svi slave Djurdjicu… Smatra se da poreklo potice iz Crne Gore..

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Радојковић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Ракинац
  -Брзан
  -Вучић
  -Лапово
  -Лужница
  -Бошњан
  -Рача

  Одговори
 • boban radojkovic

  POZDRAV za sve RADOJKOVICE. Ja i moja familija koju cine 4 porodice zivimo u selu I ZVOR opstina Paracin. Moja saznanja u vezi porekla moje familije su da smo poreklom iz okoline danasnjeg grada Smedereva i da smo se na danjasnjoj lokaciji doselili odnosno nas predak, negde u 14 veku posle kosovskog boja. moj predak je ucestvovao u boju a po zavrsetku boja skrenuo istocno sa ljudima koji su bili sa nim. imao je 3 brata mladja koja su ostala kuci a on je zapoceo novi zivot na lokalitetu gde sada zivimo. nas predak je imao isto tri sina od kojih se jedan odselio u okolini cuprije gde isada ima porodica Radojkovic koje ja znam ali oni o ovoj vezi neznaju. moj predak je imao tri sina kojima je dao imena po svojoj braci koja su ostala u okolini smedereva i to MARKO,ANDJELKO, I MILENKO, U okolinu Cuprije je otisao MARKO RADOJKOVIC, a ostali su ANDJELKO i MILENKO, SVI SU BILI RADOJKOVICI. Krsna slava im je bila SV. DJORDJE odnosno DJURDJIC, koje i sada slavimo. Moje stablo ide od ANDJELKA od koga je njegov para unuk nosio Andjelkovic prezime,koji je pak imao 5 sina od kojih se dvojici gubi trag a trojica se pominju u popisu iz 1863, od kojih je moj MILETA koji ponovo nosi prezime RADOJKOVIC, jedan njegov brat ponosi prezime MARKOVIC po MARKU koji je u Cupriji i do danas nose naslednici prezime MARKOVIC, treci brat ostaje ANDJELKOVIC do danas. I tako redom do danas tri porodice zive u IZVORU kod PARACINA. Naravno svi znamo ko smo i tri linije od istog predaka se dalje granaju na RADOJKOVICE, MARKOVICE, ANDJELKOVICE. AKO SE NEKO OD RADOJKOVICA IZ TOG KRAJA ILI OKOLINE SMEDEREVA PRONADJE U OVOJ PRICI NEKA SE JAVI DA POPRICAMO NA TEMU POREKLA. POZDRAV SVIMA.

  Одговори
  • Zoran Radojković

   JA sam iz Ćuprije, i nosim prezime Radojković, po dedi koji je rodom iz sela Buljana kod Paraćina. Imam bliske pretke koji isto žive u Ćupriji, a koji se prezivaju Anđelković, i koji su iz istog sela kod Paraćina, iz Buljana. Moj deda se zvao Radisav, i imao je rođenog brata Radosava. oni su sinovi Milije, koji je imao rođenog brata Dragomira, ali koji se (neznam zbog čega) preziva Anđelkovič. Imali si i trećeg brata Vladu, koji je poginuo i koji nema poroda iza sebe, i sestru Lilu, koja se nakon udaje preziva Savić. Svi potiču od oca Jevte za koga neznamo poreklo i gde je rođen. Sva njegova 4 deteta koja sam naveo su rođena i jedno vreme su živeli u selu Buljane kod Paraćina.

   Одговори
 • Aleksandar Radojkovic

  Ja sam iz Smedereva…koreni iz Lunjevca, idatle.dosli iz Selevca..sve je to okolina smedereva..Mada moja saznanja kazu da je familiju radojkovic osnovao Kostadin Kostadinovic 🙂 Imam i porodicno stabli negde u seli..slikacu ako nekoga zanima da mu posaljem neka se javi na [email protected]…pozdrav familijo

  Одговори
 • Milos

  Radojkovica ima i u Centi u opstini Zrenjanin

  Одговори
 • Арсеније Радојковић

  Радојковића има и у Пожаревцу. Поздрав за све презимењаке. Колико видим овде Радојковићи славе Ђурђиц или Ђурђевдан али моја породица слави Аранђеловдан. Иначе коријени су ми из села Калиште општина Мало Црниће. Поздрав!!!

  Одговори
 • Тања

  Радојковића такође има у Тополи Опленачкој.
  Десетак породица(кућа).
  Слава Ђурђиц,16 новембар.

  Одговори
 • Mirjana Šuljagić

  Poštovani,
  Radojkovića ima i u Kruševcu. Slave Aranđelovdan, 21. Novembra.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top