Порекло презимена Радојичић

8. март 2012.

коментара: 149

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (149)

Одговорите

149 коментара

  1. vladica

    Pozdrav.i ja sam Radojicic iz sela Vakup kod Aleksinca.Skoro sam naso jednog rodjaka koji zivi u Beogradu.jedan moj prijatelj doktor je pravio porodicno stablo i rekao mi je da su se Radojicici doselili iz nekog grada u Bugarskoj.da su bili zidari(zidali su dimnjake one visoke).neznam tacno sve informacije ali cim budem saznao javljam.pozdrav za prezimenjake

    • Saša

      Ja i moji Radojičići su iz sela Bresničić (oko 10 km od Prokuplja) a pra pra preci su došli iz Bugarske,slavimo Aranđelovdan…

      • Slavisa Radoicic

        Rodjo pozdrav ja sam cuo da je moj cukun deda Petar Radoicic (nad.Kovac) prica se da je iz Koljuse odselio u selo Mehane iznad Prolom Banje odatle krecu moji preci,imas li informacije dali je Konjusa ili Bresnicic,pozdrav

    • Miroslav B Mladenovic Mirac

      @vladica
      Ovo je namerno omalovazavanje crnotravaca, jer CRNOTRAVCI/zidari po prezimenu RADOJICI/iz selo Dobro Polje.Kao poznati yidari CRNOTRAVCI/ a prvi zidari su ovde dosli iz Makedonije/ su bili poznati neimari sirom Beograda izmedju dva svetska rata. Ako neko misli da smo mi iu vlasotinacko crnotravskoga kraja BUGARASI. PrevaRIO SE!. BUGARI CAK KAO AUTOHTONA ETNICKA GRUPA I NE POSTOJE. Oni su nasa braca SLOVENIZIRANI sa posebnim dijalektom.

  2. Bojan

    Pozdrav. Ja se prezivam Radojicic, iz Resnika sam kod Beograda. Moja familija je ovde naseljena pre najmanje 200 godina.Ne znam odakle su dosli.Slavimo sv.Arhangela MIhaila.

  3. Devojacko prezime Radojicic,poreklo sa oceve strane e selo Leovic kod Ljubovije .Pradeda se zvao Uros ali niko nezna odakle je dosao .Krsna slava Djurdjevdan.Ukoliko nesto nesto saznate molila bih da mi odgovorite.Hvala!

  4. Фамилије-презимена Радојичић по местима живљења. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Соколска нахија“.

    -Љубовија
    -Дрлаче
    -Бајина Башта
    -Бесеровине (Галине)
    -Перућац
    -Растиште (Јездићи)

  5. Radojicic

    Ja sam Radojicic,vodim porijeklo sa Zagorka,selo izmedju Niksica i Danilovgrada,slavim Svetog Jovana

  6. Janko Radoicic

    Pozdrav svima!

    Ja sam Radoicic, vodim poreklo od Radoicica iz okoline Niksica, selo Duga, blizu Vidrovana. Krsna slava Djurdjic. Pozdrav!

  7. Željko Radojicic

    Pozdrav!
    Ja sam od Radojicica iz Bojista kod Nevesinja i slavimo Svetog Nikolu. Jedino sto znam o nasem porijeklu je sto mi je pricao pok. djed Aleksa. Poticemo od Radojicica iz Krivosija u Crnoj Gori. Krajem 17. ili pocetkom 18. vijeka,tri brata su se odselila od tamo u okolinu Nevesinja. Jedan u Kifino Selo,drugi u Batkovice,treci u Bojista.
    Bilo bi mi jako drago da saznam nesto vise.
    Hvala unaprijed!

  8. Фамилије-презимена Радојичић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

    -Рача
    -Мали крчмар
    -Горња Грбица
    -Рогојевац
    -Станови
    -Петровац

  9. Goran

    Pozdrav zeleo bih da znam poreklo prezimena Radojičić.Znam da su mi otac(Radovan),deda(Djordje) i pradeda(Aleksandrija) ziveli u selo Studena kod Babusnice.Slava mi Sveti Djordje.

    • Milan

      I ja sam Radojičić iz istog sela (Studena kod Babušnice) su mi deda, njegov otac, deda i tako dalje… Deda mi je David, a njegova braća Ljubisav, Živko, Čedomir, njihov otac je Stevan a njegov otac Ilija… Slava je sv. Nikola.

  10. Miroljub

    Kako se Gordana zove tvoj otac?Moj cukundeda je Uros iz Leovica kod Ljubovije.