Poreklo prezimena Radenković

7. mart 2012.

komentara: 41

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (41)

Odgovorite

41 komentara

  1. Dragan Radenkovic

    Moje ime je Dragan Radenkovic, rodjen sam i zivim u Kraljevu, otac i deda su rodjeni u Trnjacima kod Usca na Ibru, moj pradeda Mikailo i cukundeda Vasilije su sa Golije, selo Cecina iznad Devica i studenicke klisure. Ne znam odakle smo se doselili? Slavimo Svetog Jovana.

  2. Dragan Radenkovic

    Moje ime je Dragan Radenkovic, rodjen sam i zivim u Kraljevu, otac i deda su rodjeni u Trnjacima kod Usca na Ibru, moj pradeda Mikailo i cukundeda Vasilije su sa Golije, selo Cecina iznad Devica i studenicke klisure. Ne znam odakle smo se doselili? Slavimo Svetog Jovana. Pozdrav svim Radenkovicima.

  3. Predrag Radenković

    Ja sam od Radenkovića iz sela Sirča, nedaleko od pomenutog Ušća. Takođe slavimo Svetog Jovana. Po kazivanju mog dede, poreklo vodimo iz Crne Gore, ne znam tačno odakle. Na ove prostore se doseljavamo nakon Prvog srpskog ustanka. Pozdrav i svako dobro.

  4. Radivoje Radenković

    Deda je bio lekar koji je završio medicinu u Beču, i radio kao lekar u Smederevu i Jagodini, kasnije u Beogradu gde je i umro i sahranjen na Novom groblju. Slava jnj sv. Jovan. Otac elektroinženjer, koji je u vreme Broza, sa nekoliko prijatelja osnovao projektni biro Inžinjerprojekt u Beogradu. Umro je 1978u 58 godini. Ja sam poslednji iz porodice koji je živ. Rođen u Beogradu 10 januara 1960. Bio sam advokat do 2015. Nisam se ženio i nemam potomaka. Po nekim informacijama nosili smo prezime Cvetković, i živeli u Jagodini, a poreklom sa Kosmeta, odakle smo otišli zbog pokušaja krađe žene od arnauta…

  5. Joksim

    Radivoje, predlažem da uradite DNK test porekla.

  6. Radenkovic

    Ima nas u selu Vlakca kod Kragujevca !

  7. Miljan Radenković

    Radenkovići iz sl. Rajetice na planini Rogozni opstina Novi Pazar slavimo Arandjelovdan poznato mi je da smo tu nekih 200 godina a ne znam odakle smo došli samo smo jedna porodica

  8. Nemanja

    Moj otac Rade rodjen u Nišu,njegov otac,tj moj deda Milivoje Radenkovic rodjen u Medvedji,drugi deo familije s dedine strane su rodjeni i zive u okolini Novog Sada ali ne znam za dalje odakle su dosli.Slavimo Sv.Arhangela,verujem da su dosli is Crne Gore i naselili se u Vojvodinu i na jug Srbije posle drugog svetskog rata,ali pre toga ne znam nista.

  9. Nenad Radenković

    ja sam Nenad Radenković iz Srem.Mitrovice,slavimo Djurdjevdan,poreklo sa Kosova odakle idu u Petrovac na Mlavi,a moja linija je otišla u Kovin.

  10. Zorica Radenkovic udato Čikarić

    Moje devojacko prezime je Radenkovic…..rodjena sam 1970. u selu Ćelije,opstina Krusevac…..moji slave Sv.Nikolu i 22-og maja i 19-og decembra….1974-e se zbog akomulacionog jezera selimo neki u Stalac a neki u Lucinu,opstina Ćićevac…..volela bih da znam vise o svojim precima i odakle vode poreklo…..unapred hvala…😊

    • Marjanović

      Majka mi je Radenkovoć devojačko iz Lepojevića. Opština Rekovac. Slavimo Svetog Nikolu, 19.decembra, Svetog Đorđa, i litiju Spasovdan