Poreklo prezimena Rabrenović

7. mart 2012.

komentara: 26

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (26)

Odgovorite

26 komentara

  1. Radovan

    Zovem se Radovan prezivam Rabrenovic,rodjen sam u Bistrici kod Mojkovca u Crnoj Gori,slavim slavu Sveti Arhangel Mihailo,poznate licnosti znam:Vladicu Rabrenovica (poznatog reli vozaca),Radisava Rabrenovica (bivseg Generalnog sekretara fudbalskog kluba Vojvodina)… Nadam se da sam vam pomogao koliko sam mogao 🙂

    • Nebojša Novaković

      Rabrenovići su poreklom od Miloradovića-Hrabrena iz Hercegovine. Xrabreni, odnosno današnji Rabrenovići su prvo živeli na desnoj strani Tare, u Stevanovcu, gde su živeli kao čifčije, odakle su se preselili u Bistricu.

      “Stanovništvo opštine Mojkovac”, Milovan Jevrić

      Lazarevići nikoljštaci su u Gostilje došli iz Kosatice (Prijepolje). Jedno vreme su bili u Ljubišu.

      “Zlatibor”, Ljubomir Ž. Mićić

    • Radovan Rabrenovic

      Brate Radovane voleo bih da mi posaljes mejl da mo\emo da se dopisujemo.
      Moj mejl je [email protected]

      Poydrav

  2. Radovan

    Hvala mnogo na odgovoru Nebojsa!

  3. Slobodan Rabrenović

    Sve o Rabrenovićima imate u knjizi: Vitomira Rabrenovića: Rod Hrabrena Miloradovića Rabrenovića i u knjizi Božidara Kljajevića Veliki srpski rodovi u Hercegovini.

  4. Radovan Rabrenovic

    Rabrenovići ili Hrabrenovići su porodica koja je mnogo starija od Miloradovića (grana nastala od Milorada Hrabrenovića). Postoji nekoliko teorija o nastanku Hrabrena. Za mene, nakon dugog proučavanja, istinita je ona teorija koju možemo naći kod Josipa Gelčića koji u knjizi Grofovi Tuhelja govori o tome da su Hrabreni nastali u Dubrovniku od mornara Dobrijevića koji je tu došao iz Zvornika pre 1360. godine. Smatram da je porodica osnovana pre 1280. godine, da su bili pomorsko-vojnički stalež i da je jedan od članova porodice, zbog svoje izuzetne hrabrosti, dobio nadimak Hrabri od čega kasnije nastaje Hrabrenović. Za sada toliko. Pozdrav svim Rabrenima.

  5. Darko

    Rabrenovići najcasniji crnogorci

  6. Milos

    Pozdravljam sve rodjaka sirom svijeta .Bijelo Polje Crna Gora

  7. miljan rabrenovic

    Stara hercegovacka porodica koja je zivela u okolini Stoca BiH nekorpola Radmilja je nase groblje, preci su nam podigli manastir Zitomislicu Hercegovini, nakon toga jedan deo porodice ide za Rusiju a jedan za CG. prvo na Cevo kod Cetinja pa potom u Bistricu kod Mojkovca, i odatle 1945 nesretnom kolonizacijom nas salju u Vojvodinu u selo Kruscic opstina Kula gde zivimo i danas ima nas oko stotinu u selu.

  8. miljan rabrenovic

    moj mail [email protected]
    rabreni veliki pozdrav

  9. Marko

    Ja sam Marko Biočanin iz Beograda. Moji su iz Toplice pre prezimena Biočanin prezivali smo se Rabrenović. Naše staro poreklo je iz Bioča (Crna Gora).