Порекло презимена Рабреновић

7. март 2012.

коментара: 26

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (26)

Одговорите

26 коментара

  1. Radovan

    Zovem se Radovan prezivam Rabrenovic,rodjen sam u Bistrici kod Mojkovca u Crnoj Gori,slavim slavu Sveti Arhangel Mihailo,poznate licnosti znam:Vladicu Rabrenovica (poznatog reli vozaca),Radisava Rabrenovica (bivseg Generalnog sekretara fudbalskog kluba Vojvodina)… Nadam se da sam vam pomogao koliko sam mogao 🙂

    • Небојша Новаковић

      Рабреновићи су пореклом од Милорадовића-Храбрена из Херцеговине. Xрабрени, односно данашњи Рабреновићи су прво живели на десној страни Таре, у Стевановцу, где су живели као чифчије, одакле су се преселили у Бистрицу.

      “Становништво општине Мојковац”, Милован Јеврић

      Лазаревићи никољштаци су у Гостиље дошли из Косатице (Пријепоље). Једно време су били у Љубишу.

      “Златибор”, Љубомир Ж. Мићић

    • Radovan Rabrenovic

      Brate Radovane voleo bih da mi posaljes mejl da mo\emo da se dopisujemo.
      Moj mejl je [email protected]

      Poydrav

  2. Radovan

    Hvala mnogo na odgovoru Nebojsa!

  3. Slobodan Rabrenović

    Sve o Rabrenovićima imate u knjizi: Vitomira Rabrenovića: Rod Hrabrena Miloradovića Rabrenovića i u knjizi Božidara Kljajevića Veliki srpski rodovi u Hercegovini.

  4. Radovan Rabrenovic

    Рабреновићи или Храбреновићи су породица која је много старија од Милорадовића (грана настала од Милорада Храбреновића). Постоји неколико теорија о настанку Храбрена. За мене, након дугог проучавања, истинита је она теорија коју можемо наћи код Јосипа Гелчића који у књизи Грофови Тухеља говори о томе да су Храбрени настали у Дубровнику од морнара Добријевића који је ту дошао из Зворника пре 1360. године. Сматрам да је породица основана пре 1280. године, да су били поморско-војнички сталеж и да је један од чланова породице, због своје изузетне храбрости, добио надимак Храбри од чега касније настаје Храбреновић. За сада толико. Поздрав свим Рабренима.

  5. Darko

    Rabrenovići najcasniji crnogorci

  6. Milos

    Pozdravljam sve rodjaka sirom svijeta .Bijelo Polje Crna Gora

  7. miljan rabrenovic

    Stara hercegovacka porodica koja je zivela u okolini Stoca BiH nekorpola Radmilja je nase groblje, preci su nam podigli manastir Zitomislicu Hercegovini, nakon toga jedan deo porodice ide za Rusiju a jedan za CG. prvo na Cevo kod Cetinja pa potom u Bistricu kod Mojkovca, i odatle 1945 nesretnom kolonizacijom nas salju u Vojvodinu u selo Kruscic opstina Kula gde zivimo i danas ima nas oko stotinu u selu.

  8. miljan rabrenovic

    moj mail [email protected]
    rabreni veliki pozdrav

  9. Marko

    Ja sam Marko Biočanin iz Beograda. Moji su iz Toplice pre prezimena Biočanin prezivali smo se Rabrenović. Naše staro poreklo je iz Bioča (Crna Gora).