Poreklo prezimena Rabrenović

7. mart 2012.

komentara: 25

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (25)

Odgovorite

25 komentara

  1. Radovan Rabrenović

    Braćo moja Rabreni,
    Najzad, nakon 20 godina izučavanja porekla naše porodice, doašo sam konačno do istoriske građe na osnovu koje se jasno može ispričati priča o našim precima – Hrabrenima. Samo se nadam da ću dovoljno dugo poživeti da je ispričam i pretočim u knjigu za sve Rabrene.
    Veliki pozdrav svim Rabrenima.

    • Dragoje Spasojević

      Rodom sam iz Sjenice, selo Brnjica. Cela porodica Spasojević je poreklom Rabrenović, kao i porodica Biocanin iz Kuršumlija (Toplice). Napravili smo porodično stablo od 1740.godine od Rabrena Rabrenovića, koji je krajem 19.veka prešao iz Crne Gore u Srbiju (selo Budjevo, zaseok Bioci). Naravno slavimo Arandjelovdan.
      P. S. Pošaljite mi knjigu na mail [email protected] ili mi dajte informaciju gde se može kupiti.
      S obzirom da ste ovaj komentar ostavili 2018. nadam se da ste knjigu završili.

    • Milos Spasojevic

      Molim Vas ukoliko ste zavrsila tu knjigu da mi posaljete primerak jedne. Veliki pozdrav

  2. Radovan Rabrenović

    Braćo moja Hrabreni, Rabreni,
    Knjigu o poreklu Hrabrena-Rabrena-Rabrenovića sam završio i trenutno se nalazi kod lektora. Nadam se da će knjiga biti štampana za dva meseca. Molim vas da mi do tada pošaljete vaše adrese kako bih vam uručio knjigu sa posvetom. Moj mejl je [email protected] .
    Veliki pozdrav svim Rabrenima.

    • Goran Vlahović

      Zanima me knjiga o Rabrenovićima pošto mi je baba od Rabrenivića. Moja adresa je Goran Vlahović, ulica Veljka Vlahovića 72, 25223 Sivac. Moj telefon je 069-1-713-252.

    • Goran Rabrenović

      Radovane, bilo bi mi veliko zadovoljstvo da se upoznam sa Vašim istraživačkim radom koji ste pretočili u knjigu. Molim Vas da mi dostavite jedan primerak knjige.

      Adresa: ul. Filipa Filipovića 12, 23000 Zrenjanin
      tel.063 491 404

    • Darko Rabrenović

      Radovane molim Vas da mi pošaljete jedan primjerak knjige na adresu Rabrenović Darko Herceg Novi, Sutorina ul. Hercegovačka br.5 Hvala.

      • RAdovan Rabrenović

        Poštovani rođače,

        Pošto nisam u mogućnosti da vam pošaljem knjigu zbog problema sa carinom (duga priča) molim vas da mi na moj mejl pošaljete vaš telefon da bi oni koji budu doneli knjigu u Herceg Novi mogli da vas kontaktiraju.

        Srdačan pozdrav
        [email protected]

  3. Radovan Rabrenović

    Draga braćo Rabreni,
    Knjiga o Rabrenima pod nazivom STEĆAK GROBA MOG, podnaslov: ROD HRABRENA I ZAPADNI SRBI, koja pored detaljne istorije Rabrena obrađuje i druge istorijske događaje, biće promovisana na ovogodišnjeg sajmu knjiga a zatim će biti (sa posvetom) poštom dostavljena do svih Rabrena koji su poslali svoje adrese ili lično uručena. Izvinjavam se svima što kasnim sa objavljivanjem.
    Puno pozdrava svim Rabrenima ma gde bili.
    [email protected]