Poreklo prezimena Kuzmanović

7. mart 2012.

komentara: 102

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (102)

Odgovorite

102 komentara

  1. Branka

    Moja tetka, rođena sestra moje majke, Nadežda Nada devojački Pujić je bila udana za Kuzmanović Dragišu, s kojim je izbegla u Venecuelu. Imao je rođenu sestru Milanku Trifunović koja je živela u Smederevu. Ako je iko od Kuzmanovića u nekoj od rodbinskih veza sa ovim Kuzmanovićima, molim da mi se javi na mail. Hvala unapred.

  2. Ja sam Kuzmanovic a deda je dosao iz okoline Prnjavora, selo Gusak.Republika Srpska. Slava je Sveti Pantelejmon. 9.Avgust.

    • M ilorad Kuymanovic

      Ja sam Kuzmanovic selo Platicevo Srem Deda mi je dosao u Srem i sela Slusnica Slunj Lika 1932 god.

    • Snezana Marinkovic

      Moje postojanje!!! Mozda bi vam mogla pomoci oko prezimena Kuzmanović. Ja sam Snezana Marinković rođena Kuzmanović mesto Gusak Republika Srpska. Veliki pozdrav i bilo bi mi zadovoljstvo kad bi vam koliko toliko pomogla.

    • Danko

      i ja sam od tih Kuzmanovića. U Prnjavoru smo još.

  3. M ilorad Kuymanovic

    Ja sam Kuzmanovic selo Platicevo Srem Deda mi je dosao u Srem i sela Slusnica Slunj Lika 1932 god.

  4. Sasa Kuzmanovic

    Pozdrav Kuzmanovici, u prethodnim komentarima nisam video nikog da slavi Sv. Iliju…pokojni otac mi je pricao da vodimo poreklo negde iz okoline Kaknja, pa je moj pradeda otisao za Slavoniju iz ko zna kog razloga. Moj emai je [email protected]

  5. aleksandra

    Potrebne su mi informacije,moj deda je umro pre mnogo godina i ostala mi je ta zelja da saznam odakle vucemo korene.Inace mi smo iz Obrenovca deda su zvali Gara ako neko ima neke informacije moze da me kontaktira na [email protected] Unapred hvala

  6. Aleksa

    Poštovanje, ja sam od Kuzmanovića iz sela Vrčin kod Beograda, slavimo Lazarevu subotu, ako neko nešto više zna o našem poreklu molio bih da napiše.

  7. Kuzmanovic Nebojsa

    Kuzmanović sam iz sela Gusak, Prnjavorske opština
    Republika Srbska.
    Znači svi strosjedeoci iz Gusaka i Gajeva slave sv. Panteliju 09.08.
    Tu smo više stotina godina a ima Kuzmanovića u Gornjim i Donjim Vijačanima.
    Puno naših Kuzmanović u toku kolonizacije posle Drugog sv. rata otišli su za Banat, Bačku i Srbiju.
    Volio bih sa njima stupiti u kontakt. Hvala.

  8. Nenad Kuzmanović

    Mi smo Kuzmanovići iz sela Mihajlovac kod Smedereva. Inače smo jedna familija sa Đorđevićima i Stojadinovićima. Slavimo Sv. Arhiđakona Stefana. Zovu nas Bajani. Po predanju naš predak Jova je doselio iz Crne Gore iz Rijeke Crnojevića i imao je tri sina: Đorđa, Stojadina i Kuzmana i od njih su ta prezimena i jedna smo familija i svi slave istu slavu. Ima li još neko da zna ovu “granu” Kuzmanovića. Uradio sam DNK test predikcija Y haplogrupe i rezultati su: J2b2a M241, a haplogrupa mitohondrijske DNK mi najverovatnije pripada haplogrupi H12a.
    Haplogrupa J2 vezana za Y hromozom je nastala na prostoru Bliskog istoka pre kraja poslednjeg ledenog doba, od koje su dalje nastale dve podgrane – J2a i J2b.Većina do sada opisanih linija koje su nastale od haplogrupe J2b pripadaju haplogrupi J2b2 koja je nastala pre oko 14.000 godina. Prisustvo haplogrupe J2b2 do sada je potvrđeno u Evropi, centralnoj i južnoj Aziji. Njena podgrana J2b2a M241 je do sada pronađena na teritoriji centralne i Jugoistočne Evrope i Indije.
    Haplogrupa N mitohondrijske DNK je najčešća i najraznovrsnija linija mitohondrijske DNK u Evropi, u većem delu Bliskog Istoka i u regionu Kavkaza. Učestalost haplogrupe N u Evropi obično se kreće između 40 % i 50 %. Mutacija koja definiše haplogrupu N dogodila se pre više od 25.000 godina. Mesto porekla nije poznato, ali je verovatno bilo negde oko severoistoka Mediterana (Helmsko poluostrvo, Anadolija ili Levant), moguće čak i u Italiji.
    Pozdrav svim Kuzmanovićima đe čuli i ne čuli.

  9. Vidan KUZMANOVIC

    Moja porodica živi u selu Štimac kod Vrnjacke Banje prava deda se doselio iz Sela Lazarevac kod Kruševca inače on je imao još braće.on i još jedan brat otišli su u rat.moj deda se vratio iz rata i bio je nosilac Albanske spomenica a drugi se nikada nije vratio i ne znamo dali je poginuo. Slavimo svetog arhanđela Mihajla i ništa više neznam o poreklu Kuzmanović.Ako neko nešto zna neka javi na mejl [email protected]

  10. Vladimir

    Pozdrav za Kuzmanoviće,
    Ja sam Vladimir Kuzmanović rodjen sam i živim u Kragujevcu moj deda je rodjen a i dosta familije ima u selu Lipovac opština Gornji Milanovac, slavimo Svetog Nikolu.
    Ako neko ima neku informaciju više pošaljite.