Порекло презимена Кузмановић

7. март 2012.

коментара: 102

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (102)

Одговорите

102 коментара

  1. Branka

    Moja tetka, rođena sestra moje majke, Nadežda Nada devojački Pujić je bila udana za Kuzmanović Dragišu, s kojim je izbegla u Venecuelu. Imao je rođenu sestru Milanku Trifunović koja je živela u Smederevu. Ako je iko od Kuzmanovića u nekoj od rodbinskih veza sa ovim Kuzmanovićima, molim da mi se javi na mail. Hvala unapred.

  2. Ja sam Kuzmanovic a deda je dosao iz okoline Prnjavora, selo Gusak.Republika Srpska. Slava je Sveti Pantelejmon. 9.Avgust.

  3. M ilorad Kuymanovic

    Ja sam Kuzmanovic selo Platicevo Srem Deda mi je dosao u Srem i sela Slusnica Slunj Lika 1932 god.

  4. Sasa Kuzmanovic

    Pozdrav Kuzmanovici, u prethodnim komentarima nisam video nikog da slavi Sv. Iliju…pokojni otac mi je pricao da vodimo poreklo negde iz okoline Kaknja, pa je moj pradeda otisao za Slavoniju iz ko zna kog razloga. Moj emai je [email protected]

  5. aleksandra

    Potrebne su mi informacije,moj deda je umro pre mnogo godina i ostala mi je ta zelja da saznam odakle vucemo korene.Inace mi smo iz Obrenovca deda su zvali Gara ako neko ima neke informacije moze da me kontaktira na [email protected] Unapred hvala

  6. Aleksa

    Poštovanje, ja sam od Kuzmanovića iz sela Vrčin kod Beograda, slavimo Lazarevu subotu, ako neko nešto više zna o našem poreklu molio bih da napiše.

  7. Kuzmanovic Nebojsa

    Kuzmanović sam iz sela Gusak, Prnjavorske opština
    Republika Srbska.
    Znači svi strosjedeoci iz Gusaka i Gajeva slave sv. Panteliju 09.08.
    Tu smo više stotina godina a ima Kuzmanovića u Gornjim i Donjim Vijačanima.
    Puno naših Kuzmanović u toku kolonizacije posle Drugog sv. rata otišli su za Banat, Bačku i Srbiju.
    Volio bih sa njima stupiti u kontakt. Hvala.

  8. Ненад Кузмановић

    Ми смо Кузмановићи из села Михајловац код Смедерева. Иначе смо једна фамилија са Ђорђевићима и Стојадиновићима. Славимо Св. Архиђакона Стефана. Зову нас Бајани. По предању наш предак Јова је доселио из Црне Горе из Ријеке Црнојевића и имао је три сина: Ђорђа, Стојадина и Кузмана и од њих су та презимена и једна смо фамилија и сви славе исту славу. Има ли још неко да зна ову “грану” Кузмановића. Урадио сам ДНК тест предикција Y хаплогрупе и резултати су: J2b2a M241, а хаплогрупа митохондријске ДНК ми највероватније припада хаплогрупи H12a.
    Хаплогрупа Ј2 везана за Y хромозом је настала на простору Блиског истока пре краја последњег леденог доба, од које су даље настале две подгране – Ј2а и Ј2b.Већина до сада описаних линија које су настале од хаплогрупе Ј2b припадају хаплогрупи Ј2b2 која је настала пре око 14.000 година. Присуство хаплогрупе Ј2b2 до сада је потврђено у Европи, централној и јужној Азији. Њена подграна Ј2b2а М241 је до сада пронађена на територији централне и Југоисточне Европе и Индије.
    Хаплогрупа Н митохондријске ДНК је најчешћа и најразноврснија линија митохондријске ДНК у Европи, у већем делу Блиског Истока и у региону Кавказа. Учесталост хаплогрупе Н у Европи обично се креће између 40 % и 50 %. Мутација која дефинише хаплогрупу Н догодила се пре више од 25.000 година. Место порекла није познато, али је вероватно било негде око североистока Медитерана (Хелмско полуострво, Анадолија или Левант), могуће чак и у Италији.
    Поздрав свим Кузмановићима ђе чули и не чули.

  9. Vidan KUZMANOVIC

    Moja porodica živi u selu Štimac kod Vrnjacke Banje prava deda se doselio iz Sela Lazarevac kod Kruševca inače on je imao još braće.on i još jedan brat otišli su u rat.moj deda se vratio iz rata i bio je nosilac Albanske spomenica a drugi se nikada nije vratio i ne znamo dali je poginuo. Slavimo svetog arhanđela Mihajla i ništa više neznam o poreklu Kuzmanović.Ako neko nešto zna neka javi na mejl [email protected]

  10. Vladimir

    Pozdrav za Kuzmanoviće,
    Ja sam Vladimir Kuzmanović rodjen sam i živim u Kragujevcu moj deda je rodjen a i dosta familije ima u selu Lipovac opština Gornji Milanovac, slavimo Svetog Nikolu.
    Ako neko ima neku informaciju više pošaljite.