Poreklo prezimena Janićijević

7. mart 2012.

komentara: 65

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (65)

Odgovorite

65 komentara

  1. ja ni ci je

    Interesuje me poreklo porodice Janicijevic iz Pristine.Slava Sveti Vraci.Unapred hvala!

  2. Dragan

    Pozdrav, dali ko zna za Porodicu Janicijevic koja je zivela kod Starog Kacanika
    Milivoje i Mara inace devojacko Ristic
    Imali su dve hceri, Silvanu i Tanju i dva sina Sasu i Ranka, izbegli su sa Kosova nakon 1999 a pre toga u Decembru 1998 Tanja je ubijena u Pristini, dali ko zna za tu porodicu bilo sta

    • Vuk

      Znam ja, sta vas zanima?

      • Dragan

        Kao klinac sam cuo za ovu tragediju preko guslarske pesme Ružo zalud njegovana, i to je sve sto se zna o Tanjinom ubistvu,ja nikada nisam skoro video njeno ime na spisku ubijenih Srba,ne sme se zaboraviti ni jedan zločin nad Srbima, ako mi necemo da pricamo o tome ko ce, sada kada imamo tolike socijalne mreže.
        Dali se zna ko je ubica i dali je uhapšen.
        Dali je još uvek ta porodica u Srbiji.

  3. Vladimir

    Ja sam iz kragujevca inače su moji došli sa Šar planine ovde 1920setih svi su mi sa Šar planine odatle vucemo korene sa vrha šare, kakva crna grčka ovaj decko veze nema s mozgom

  4. Aleksandra

    Poštovani, zamolila bih Vas da mi pomognete oko mog porekla. Moj pokojni deda Vukadin Janićijević je iz sela Rača u okolini Kuršumlije. Njegov tata odnosno moj pradeda je Sekula. Takođe mislim da imamo neke povezanosti sa Jakovljevićima.

    • Radovan Janićijević

      Jel su ti dedu zvali Vule? I da li ti se baba zove Rakina? Ako je tako onda znam dosta o tvojim precima. Tvoj pradeda Sekula se odselio iz Ravnog Šorta u Raču i imao je brata Avrama. Rođaci smo pa, ako te još nešto zanima pitaj.

  5. Kristijan

    Interesuje me poreklo familije Janicijevic selo Obrez kod Varvarina slavimo veliku gospojinu i svetog arhangela mihaila u novembru?

  6. Kristijan

    Janicijevici selo Obrez kod Varvarina slavimo veliku gospojinu 28 avgust i svetog arhangela 21 novembar

  7. Goran janicijevic

    Porodica Mihaila Janicijevica iz sela Gopesa kod Bitolja krajem XIX stoleca doselila se u selo Grljan kod Zajecara. Bio je ozenjen Vasilikom Spoa Kuzmanovic. Sa njima je dosla i njena majka Djusi Spoa. Krsna slava – Sveti Atanasije Veliki. (31. januar.)

  8. Milica

    Pozdrav,
    Moj deda Milun Janicijevic (rodj.1943.) je rodjen u nekom selu kod jezera Celije (Rasinski okrug). Po njegovoj prici, selo je potopljeno i raseljeni su po obliznjim selima (Zlatari, Bogise, Vasici), a kasnije se moj deda preselio u Krusevac. Slavimo Sv. Petku.