Порекло презимена Јаковљевић

7. марта 2012.

коментара: 25

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЈАКОВЉЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Јаковљевић

Хаплогрупа: R1a род АИ

Порекло: Криваја, Шабац, Србија

Крсна слава: Јовањдан

Контакт:
_________________________

Јаковљевић

Хаплогрупа: R1a L1280 род А

Порекло: Дворска, Крупањ, Србија / старином из Херцеговине

Један род са Грујичићима ”Вукашиновићима”, Обрадовићима ”Вукашиновићима” / Тадићима, Капетановићима, Јовичићима, Мићићима и Ковачевићима

Крсна слава: Аврамијевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (25)

Одговорите

25 коментара

 1. Vladimirson

  O mojim Jakovljevićima iz Donje Ljubovidje takodje ne pise nista u Sokolskoj nahiji, a ima nas. Slavimo takodje Sv. Ignjatija Bogonosca, a vidim da ima jos familija koje slave. U selo su se spustili iz Boljavine, a po nekom usmenom predanju smo se prvo prezivali Jovanovici. Ako ina neko ko zna vise voleo bih da se javi

 2. Војислав Ананић

  ЈАКОВЉЕВИЋ (п.к). Јаковљевићи (п) су настањени у Бијелој (Коњиц). Њихов је “дјед Митар” доселио из Зијемља код Мостара „на читлук у Пајића”. Неке се породице зову и Лазаревићи. Славе Ђурђевдан (59:311). Јаковљевићи (к). у Врпољу (Ракитно), Загрбљу (Дрежница, Мостар), Скробучанима, Захуму, Парошу…(Прозор). Различитог су поријекла. Јаковљевићи у Врпољу су из Горице код Груда одакле су се сви “раселили”. а “они’ у Загребљу немају “никакве везе” са овима у Ракитну (181:77,78). За Јаковљевиће на подручју Прозора није утврђено одакле су поријеклом. Етнолог Филиповић каже да су “вероватно из Херцеговине” (79:96,123,126).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 3. Filip Jakovljevic

  Zanima me o prezime Jakovljević, selo Ravnice kod Novog Grada u Republici Srpskoj. Krsna slava je sv. Nikola. Imam i neki dokumenat o istoriji roda (tri pune stranice). Navodno smo porijeklom Jakići, sto pise u dokumenat, a kroz oralne tradicije postoji teza da je Djuradj (prvi u stablu) dosao iz Banije. To sto je sigurno je da ima tri familije u Ravnicama koji se zovu Jakovljević – a nisu rod. Za haplogrupu ne znam no narucio sam test za Y-DNK analizu pa cu azurirati ovaj lanac kada dobijem rezultate.

  Ovo je dokumenat koji sam spomenuo: https://docs.google.com/document/d/1hJ6kG3fSvJXu_jgprqbUhotfzoyoM62xI-WURHcl76A/edit

  Pozdrav
  Filip Jakovljević

 4. Радомир Јечинац, Београд

  Године 1908. из Аде на Тиси (Бачка) удовица Катарина / Ката ЈАКОВЉЕВИЋ, са 5-оро деце одселила се у Србију, у новоосновано колонистичко село Александрово између Ниша и Прокупља. Крсна слава непозната. # Од ове деце настала је разграната фамилија Јаковљевића у Александрову и Нишу. Потомака – школованих и угледних – има и данас. # Располажем заједничким родословним стаблом свих ових Јаковљевића, са укрштеним фамилијама. Заинтересовани се могу јавити ради уступања копије. Ово нарочито важи за данашње Јаковљевиће из Аде. Поз.

 5. Јаковљевић

  Знате ли нешто о Јаковљевићима са планине Мањаче,село Горње Ратково,Република Српска…кад су и одакле су дошли

  • Јаковљевић ГР

   Моји Јаковљевићи су са Мањаче из Горњег Раткова, славимо Ђурђевдан и по неким причама које сам успио ископати на Мањачу су Јаковљевићи дошли са подручја данашње Црне Горе ал нема информација о периоду када су се доселили…Жив био!!

 6. Natasa

  Pozdrav za sve Jakovljevice!
  Moji su iz Niksicke Župe. Ima ih svega desetak porodica. Baš me zanima odakle smo tamo? Znam da se jedan deo familije idselio u Vrbas( ima ih na mapi- vila Jakovljevica)..
  kako god ono sto kao mladji potomak primecujem da se mentalitetom ( geografski) uopste ne poklapaju sa sredinom.
  Ja sam migrirala – te živim u UK.
  Bilo bi sjajno da mi neko ko vec ima saznanja dostavi na mail.
  Kako god imam u planu da pronadjem celo stablo i strukturu.( ukoliko mi to arhivi dozvole.)
  Hvala!
  Srdacan pozdrav za sve!

 7. Рада

  Да ли се зна нешто о Јаковљевићима из села Милочај крај Краљева који славе Никољдан?
  У том селу има много породица Јаковљевић.

 8. Nemanja jakovljević

  Poštiovani,
  da li znate nešto o Jakovljevićima sa planine Mučanj (Ivanjica, Srbija)? Krsna slava Đurđevdan.

  Pozdrav i hvala.