Порекло презимена Дујовић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Дујовић

Порекло презимена Дујовић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (11)

 • Miljan Dujovic

  Крсна слава свети архангел Михаило
  Презиме највероватније проистекло из племена Васојовићи.

  Одговори
 • Слободан

  Крсна слава свети Ђорђе. Далеки рођаче водимо порекло из маленог села Птича мислим код Андријевице. Као што си рекао потичемо од Васојевића.

  Одговори
 • Milos Dujovic

  Da li ima neko celo stablo da mi posalje?

  Одговори
 • Veljko

  Dujovici su Vasojevici! sa Ptica smo kao i iz Stavnja- Lijeva Rijeka! Svima nam je slava sv.Arhangel Mihailo osim dje se uz preseljenje nije desilo i da se uzme nova slava! Posle Prvog svjetskog kao i Balkanskih ratova bilo je i nasih predaka koji su se naselili po Metohiji! Danas nas ima po svim krajevima bivse Jugoslavije, najvise u Podgorici !

  Одговори
 • Милан Дујовић

  Мој отац је рођен у Лијевој Ријеци, село Ступови, али мислим да јесте изворно из Птића. Дујовићи су веома разгранато братство и због тога постоје многи огранци који носе нека сасвим друга презимена. Рецимо, моја баба се и пре удаје за мог ђеда презива Дујовић, али је она била из огранка Кадушића, а ђед из огранка Радоњића (ако се не варам) . Дујо је само најдаљи предак (из Васојевићке групе Новаковића, које је добило име по једном од Васових синова, Новаку) , по коме је читаво братство добило име, те је већина на првим пописима тако и заведена, али се из њега издвојило и неколико заиста самосвојних рукаваца, попут Марнића, због којих и Јагош Вешовић у својој књизи о Васојевићима (само сам је накратко имао на увид) , као и сви истраживачи пише „Дујовићи с Марнићима“. Ако чујете да се неко презива Марнић, могуће је да вам је и то далеки рођак:). Чуо сам и да у Београду живе и неки Јовановићи, који су пореклом Дујовићи, али су узели презиме по свом претку, извесном Дујовићу – Јовану. Како год, било да живе у Подгорици, сјеверној Црној Гори, Метохији или ужој Србији, сви Дујовићи су из Лијеве Ријеке и изворно, као и сви Васојевићи, славе Св. Аханђела Михаила.

  Одговори
 • Милан Дујовић

  За нашег претка, Дуја, говори се да је по пресељењу у Беране (у Доње Васојевиће) , добио надимак „Бака“. Ту су његови потомци добили име Бакићи. Тако да су вероватно и Бакићи из полимских, поличких, љеворијечких крајева итд. у сродству са нама:)

  Одговори
 • Милан Дујовић

  Ево једног интересантног податка са истог овог сајта. Дујовићи из Шекулара. Говори о постојаности племенске културе:)

  Дујовић: Мезгале – Шекулар, новодосељеници, Васојевићи, доселили се из Лијеве Ријеке као беговске чивчије на имања Мезгаљана, „палих на крв“ са Васојевићима, исељених у Пећ, средином 19. вијека. Населио их са другим васојевићким братствима Никола Бошков Томовић, пређашњи перјаник, потоњи сердар Књаза Данила, капетан Лијеве Ријеке у вријеме војводе Миљана Вукова. Славе Арханђела Михаила, 21. новембра.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top