Poreklo prezimena Dragutinović

7. mart 2012.

komentara: 13

[toggle title=”TESTIRANI DRAGUTINOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Dragutinović

Haplogrupa: E1b rod Orlovića

Poreklo: Crna Gora

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (13)

Odgovorite

13 komentara

  1. Branko

    Dve porodice Dragutinović žive u selu Jazak, SO Irig. Slave krsnu slavu sveti velikomučenici Sergej i Vakha – Srđevdan.

  2. Dragutinović

    Desetine porodica Dragutinović žive u Mokroj Gori kod Uzica
    Krsna slava Djurdjvdan

  3. Dragutinović

    I da dopuni prethodni komentar, Dragutinovici koji žive u okolini Uzica su poreklom iz Crne Gore , zbog ubijenih Turaka trojica braće su pobegla i nastanili se u Mokroj Gori , Dragutin i Bojin su od imena napravili prezimena , pa danas ima te , Dragutinoviće odnosno Bojiće ….

  4. Đorđe Dragutinović

    Porijeklo moje porodice Dragutinović (sa porodičnom Krsnom slavom- Jovanjdan, 20 januara ) je iz sela Mrakovo kod Ilijaša u Bosni i Hercegovini gdje je vjerovatno rođen pradjed, a djed u Visokom, a otac u Zenici.

  5. Dragutinović

    Prije posljednjeg rata u BiH u selu Gojčin u opštini Kalesija, na putu između Zvornika i Tuzle, bili su nastanjeni Dragutinovići, koji slave Nikoljdan – 19. decembra. Prema nekim tvrdnjama, prvobitna slava je bila Sveti Jovan – 20. januara, a da li je i zašto došlo do promjene, ne znam i nemam nikakav trag. Silom prilika Dragutinovići iz pomenutog sela raselili su se širom svijeta, a najviše ih je nastanjeno u Zvorniku. Ako neko ima više informacija, volio bih da to objavi.

    • Nikola

      Ja sam potomak Radomira Dragutinovica iz Konjuse, selo koje se nalazi izmedju Loznice i Osecine. Radomir je imao brata Andriju, koji je imao jednog sina i koji gine u ratu. Dok Radomir za sobom ostavlja sedmoro dece, medju njima Borisava mog dedu. U tom selu sada zive dedin brat Bogoljub i njegovi potomci, moja braca, ostali su po Beogradu, Sapcu, Jarku, Rumi, i ja eto u Kraljevu. Pitao sam deda Bogoljuba ko je otac Radomiru i Andriji, on je rekao Savo, ali nije mogao da se seti kako se zvao Savin otac, jedino sto mi je rekao je da su preci dosli iz Hercegovine, te ja zelim da saznam ko sta odakle kad i sve sto ide sa tim…

  6. Sergej Dragutinović

    Ja sam isto Dragutinović.Takodje sam i Bandić Dragutinović iz Srbije Bandići iz Crne gore.

  7. Miloš Dragutinović

    Sam iz sela Kalenić u zapadnoj srbiji izmedju požege i kosjerića poreklo mislim da vučem iz CG.
    Djed i prandjed su živeli ovde, pre njih ne znam..
    Ima nas oko 15 porodica Dragutinović..

  8. Prijepolje - Ivanje

    Dragutinovici iz Ivanja (Prijepolje) – slave Sv. Pantelejmona (9 avgust).

  9. Dragan

    Ja sam Dragan Dragutinovic potomak Dragutinovica iz sela Gojcin.Krsna slava mi je Nikoljdan.Volio bih da saznam nesto vise o svom porijeklu..
    Pozdrav😀😀

  10. Jelena Dušana, Radomira, Jove Dragutinovića

    . Moji slave Svetu Petku, jer su u selu Malo Orašje kod Smedereva zatekli tu crkvu kada su se doseljavali i celo selo ju je slavilo i preslavljalo. Inače su došli od hajdučke loze Dragutina Maleševića koji pobeže iz Hercegovine od Turaka. A potomci smo vojvode Maleša. Interesantno je da mi je majka od Šupića, isto od Maleševića. Sklopili su brak ne znajući da su isto Pleme samo drugo bratstvo, jer je bila različita krsna slava porodica. Srbi, braćo i sestre, ne menjajte staro krsno ime da bismo se raspoznavali u vremenu pred nama. Pozdrav rodu i plemenu!