Порекло презимена Драгутиновић

7. март 2012.

коментара: 13

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ДРАГУТИНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Драгутиновић

Хаплогрупа: E1b род Орловића

Порекло: Црна Гора

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (13)

Одговорите

13 коментара

  1. Branko

    Dve porodice Dragutinović žive u selu Jazak, SO Irig. Slave krsnu slavu sveti velikomučenici Sergej i Vakha – Srđevdan.

  2. Dragutinović

    Desetine porodica Dragutinović žive u Mokroj Gori kod Uzica
    Krsna slava Djurdjvdan

  3. Dragutinović

    I da dopuni prethodni komentar, Dragutinovici koji žive u okolini Uzica su poreklom iz Crne Gore , zbog ubijenih Turaka trojica braće su pobegla i nastanili se u Mokroj Gori , Dragutin i Bojin su od imena napravili prezimena , pa danas ima te , Dragutinoviće odnosno Bojiće ….

  4. Đorđe Dragutinović

    Porijeklo moje porodice Dragutinović (sa porodičnom Krsnom slavom- Jovanjdan, 20 januara ) je iz sela Mrakovo kod Ilijaša u Bosni i Hercegovini gdje je vjerovatno rođen pradjed, a djed u Visokom, a otac u Zenici.

  5. Драгутиновић

    Прије посљедњег рата у БиХ у селу Гојчин у општини Калесија, на путу између Зворника и Тузле, били су настањени Драгутиновићи, који славе Никољдан – 19. децембра. Према неким тврдњама, првобитна слава је била Свети Јован – 20. јануара, а да ли је и зашто дошло до промјене, не знам и немам никакав траг. Силом прилика Драгутиновићи из поменутог села раселили су се широм свијета, а највише их је настањено у Зворнику. Ако неко има више информација, волио бих да то објави.

    • Nikola

      Ja sam potomak Radomira Dragutinovica iz Konjuse, selo koje se nalazi izmedju Loznice i Osecine. Radomir je imao brata Andriju, koji je imao jednog sina i koji gine u ratu. Dok Radomir za sobom ostavlja sedmoro dece, medju njima Borisava mog dedu. U tom selu sada zive dedin brat Bogoljub i njegovi potomci, moja braca, ostali su po Beogradu, Sapcu, Jarku, Rumi, i ja eto u Kraljevu. Pitao sam deda Bogoljuba ko je otac Radomiru i Andriji, on je rekao Savo, ali nije mogao da se seti kako se zvao Savin otac, jedino sto mi je rekao je da su preci dosli iz Hercegovine, te ja zelim da saznam ko sta odakle kad i sve sto ide sa tim…

  6. Sergej Dragutinović

    Ja sam isto Dragutinović.Takodje sam i Bandić Dragutinović iz Srbije Bandići iz Crne gore.

  7. Miloš Dragutinović

    Sam iz sela Kalenić u zapadnoj srbiji izmedju požege i kosjerića poreklo mislim da vučem iz CG.
    Djed i prandjed su živeli ovde, pre njih ne znam..
    Ima nas oko 15 porodica Dragutinović..

  8. Prijepolje - Ivanje

    Dragutinovici iz Ivanja (Prijepolje) – slave Sv. Pantelejmona (9 avgust).

  9. Dragan

    Ja sam Dragan Dragutinovic potomak Dragutinovica iz sela Gojcin.Krsna slava mi je Nikoljdan.Volio bih da saznam nesto vise o svom porijeklu..
    Pozdrav😀😀

  10. Jelena Dušana, Radomira, Jove Dragutinovića

    . Moji slave Svetu Petku, jer su u selu Malo Orašje kod Smedereva zatekli tu crkvu kada su se doseljavali i celo selo ju je slavilo i preslavljalo. Inače su došli od hajdučke loze Dragutina Maleševića koji pobeže iz Hercegovine od Turaka. A potomci smo vojvode Maleša. Interesantno je da mi je majka od Šupića, isto od Maleševića. Sklopili su brak ne znajući da su isto Pleme samo drugo bratstvo, jer je bila različita krsna slava porodica. Srbi, braćo i sestre, ne menjajte staro krsno ime da bismo se raspoznavali u vremenu pred nama. Pozdrav rodu i plemenu!