Порекло презимена Драгојловић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Драгојловић

Порекло презимена Драгојловић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (7)

 • Defendor

  Драгојловића је некад било у местима мађарског дела Барање. Након потписивања Тријанонског мировног споразума 1920. године већина их се иселила у Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца.

  Као оптанти дошли су из следећих места мађарског дела Барање: Батосека, Безедека, Вемена, Долње Нане, Медине и Шарока.

  Одговори
 • Петар

  Драгојловића има из разних крајева. Највише их има изнад Манастира Градац код Брвеника и то на планини у селу Бзовик, засеок Драгојловићи. То је изнад села Рудно. Има их на Пештеру. По неком предању Драгојовићи су из Херцеговине. Неко каже из околине Невесиња. Друга теорија каже да су Драгојловићи директни потомци чувеног јунака Баја Пивљанина који се звао Драгојло а Бајо му је био надимак. Од Баја Пивљанина су Бајовићи, Драгојловићи и Николићи. Овај огранак Бајовог братства, после Бајове погибије крајем 17. века, изгледа да је одселио за Пештер где и данас има Драгојловића и село Драгојловићи. Бајова Крсна Слава је свети Никола. Драгојловићи из Бзовика изнад Брвеника, такође славе светог Николу. Има их данас и у Ушћу и у Краљеву. И по читавој Србији али нису бројно братство. Има их и у Ваљеву. Драгојовићи из Ваљева и околине не славе светог Николу и сматра се да су од другог братства. Драгојловића данас има и католика. У Босни и Херцеговини и Хрватској али су малобројни. Прешли су у католичанство а раније су били православци.

  Одговори
 • Драги

  Баш тако ,
  Драгојловића има у разним крајевима
  Моја крсна слава је Свети Никола
  Која се генерацијама са колена на колено преносила.
  Оно што знам што се преносило са колена на колено је да су Драгојловићи из Босанског Грахова дошли у Србију хиљаду осамстоте и неке године и поделили се на три дела током сеобе..
  Део је настанио село Скелу код Обреновца и део околине
  Други део је отишао ка Крагујевцу , где су успут насељавали и друге делове
  И трећи део је отишао за Црну Гору.
  Моји су пореклом од Скеле код Обреновца
  Постоје споменици на сеоском гробљу још из 19ог века.

  Одговори
 • Владан Драгојловић

  Има нас и у околини Бијељине (Црњелово и Амајлије) РС/БиХ, такође нам је крсна слава Никољдан, и како ми је ђед причао наши преци су дошли из Црне Горе тачније из Црмнице на те просторе.

  Одговори
 • Nebojsa

  Mili moji,Dragojlovica ima i na Ozrenu,Republika Srpska. Slave sv. Trifuna. Tvrde da su porijeklom iz Crne Gore

  Одговори
 • Jasenla

  Mili moji Dragojlovici, moji Dragojlovici su nastanjeni u Sremskim Karlovcima, a moj cukundeda je tu dosao iz Novog Sada, sa Zitnog trga. Odakle su prethodno dosli, ne znam, ali slavimo Svetog Arhangela Mihaila.

  Одговори
 • Dušan Dragojlović

  Poštovani,rođaci,moj deda Dušan došao je u Beograd 1919.godine sa Korduna.Slavimo Svetog Đorđa ..po saznanjima čukundeda je došao iz okoline Valjeva na Kordun.U Nikšićkoj Župi ima selo Dragovoljići,a iznad Risna porodica Dragojlovića.Srećno svima,malobrojni smo ali nikad nisam čuo nešto loše o nama!

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top