Порекло презимена Ђурашиновић

7. март 2012.

коментара: 57

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (57)

Одговорите

57 коментара

  1. ilija

    Moje poreklo je iz sela Podbisce kod Mojkovca CG slavim Sv.Luku zivim u Beogradu.. Pozdrav za sve Djurasinovice da smo zivi i zdravi i da ima potomaka da nam sire lozu..

  2. Svetlana

    Dragi Đurašinovići iz priče moga oca Živojina Đurašinovića znam da poreklo vodimo iz plemena Rovaca, u okolini Kolašina, moji prababa i pradeda Jovanka i Jovan su se naselili u južnu Srbiju Opština Medveđa, selo Stubla, zaseok Miskići. Imali su 4 sina Mijata( mog dedu), Stevana, Mihajla i Tripka. Mijatova deca su moj otac Živojin,Nenad i Miloje, Stana, Julka i Dobrosava…..Slavimo Svetog Luku…

  3. Ana Djurasinovic

    Ne znam tacno mesto, znam da je negde u Crnoj Gori, posle su duze bili u okolini Leskovca, pa kud koji, konkretno moj deda Dobrivoje je dosao u Kragujevac, gde smo se rodili i moj otac i ja. Slavimo sv. Luku, ako i ista znaci pradeda se zvao Miljan, a cukundeda mislim Jovan. Pozdrav svima.

  4. Podbisce

    Mojkovac
    Selo Podbisce jedna jedina porodica u Crnoj Gori Djurasinovici.
    Slava Sveti Luka.
    Tu se nalazi Grotulja (groblje) spomenik svim poginulim Djurasinovicima u II svetskom ratu.

  5. Dejan Đurašinović iz Leskovca, potomak Tripka,Solunskog borca,pradeda Radule,kraljev oficir poginuo na Bugarskoj granici (gusle koje mu je saborac i prijatelj napravio za života 1938 god,ja čuvam)pokojni đed Boško (odrobijao 6 godina od svoje 16 do 22 godine,komunjare proklete ga zatvorile) otac Milisav, stric Milivoje,moja deca Vuk i Jana,brat Dragan sa decom. Đed je iz Medveđe ,selo Stubla, zaseoka Miskici. Slavimo Svetog Luku ! Znam da imamo rođake u Beogradu, sigurno i u drugim gradovima kako Srbije tako i van zemlje. Živi i zdravi bili svi Đurašinovići!

  6. Veliki pozdrav svim djurasinovicima u celom svetu i kolko ja znam svi smo rodbina ili kako bi stari nasi rekli svi smo svojta prezime nam je unikat

  7. Miodrag

    Ja sam Miodrag Đurašinović. Selo Cerovica kod Novog grada, Republika Srpska. Slavim Đurđevdan. Pozdrav za sve Đurašinoviće.

  8. emanuel dursasinovic

    veliki pozdrav svima
    Djed mi je Stevan (ili zvali su ga i Stevo) Đurašinović iz Stuble kraj Medveđa,otac mi se zove Radivoje.

  9. Đorđe

    Pozdrav za sve. Ja sam iz sela Cukovac kod Banja Luke. Selo sa nasim prezimenom broji oko 15ak kuca ali su se svi rasuli po svijetu. Slavimo Mratindan. Sv.kralj Stefan Decanski. Prica se da su korijeni negdje iz Crne Gore.

  10. Ivana Bogdanović

    Samo da potvrdim da u selu Duhovi, kod Uljanika (Daruvar) ima/bilo je Djurašinovića sa slavom Djurdjevdan. Moja majka i dve tetke tako nose prezime. Pričalo se da smo poreklom iz CG, da se zbog krvne osvete, prvo izbeglo za Bosnu , a potom u Slavoniju. MI smo sada u Beogradu, ali direktnih nosioca prezimena viśe nema kod nas. ;( Lepo prezime 🙂