Порекло презимена Гашовић Reviewed by Momizat on . Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’  ГАШОВИЋИ (на Међужваљу) Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’  ГАШОВИЋИ (на Међужваљу) Rating:
You Are Here: Home » Аутори » Војислав Ананић » Порекло презимена Гашовић

Порекло презимена Гашовић

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

 ГАШОВИЋИ

(на Међужваљу)

Из Поља Колашинских 1879. године доселио се Теодосије Гашовић на Међужваље, код Нова Благојевића; његови потомци Љубомир и Стеван су живјели на Међужваљу. Од Љубомира није остало потомства.

Славе Лучиндан.

__________________

ГАШОВИЋИ

(у Сировцу)

У Тушињу се доселио Стево Обрадов Гашовић, као ускок из пивског села Црквичког Поља, са Пивске планине 1852. године. Стево је имао шест синова – Обрада, Лазара, Милутина, Милана, Божа и Миливоја. Гашовићи потичу од Церовића из Тушиње, одакле се Живко Церовић давно преселио у Црквичко Поље, и од њега су Живковићи, Гашовићи, Гашићи и Ликићи, а можда и Грубачи.

Лазар Гашовић из Сировца је стријељан од стране непријатеља 1942. године на Боану као истакнути родољуб и припадник НОП-а.

Славе Ђурђевдан.

 

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997, приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић


Коментари (2)

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top