Порекло презимена Гавриловић

6. марта 2012.

коментара: 34

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ГАВРИЛОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Гавриловић

Хаплогрупа: R1a род Д

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Гавриловић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Рамаћа, Крагујевац, Србија

Крсна слава: Врачи

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (34)

Одговорите

34 коментара

 1. Boban Gavrilovic

  Ja se prezivam Gavrilovic, i rodom sam iz Sela Ovsiste kod Topole i slavimo Svetog Luku, po nekim Informacijama sto sam dobijo. Za karadjordjeve vlade dosli od sjenice.

 2. Горан

  Гавриловића има у селу Седлари у Поповом Пољу.Потичу од братства Шћепановићи и један су род са фамилијама Ковачине,Бајало,Мићићи у Дубровнику и Трипићи у Шћеници.Све ове фамилије славе сеоску славу Седлари Стевањдан.Једни су Гавриловићи из Седлара отишли у Корита код Бијелог Поља,засеок Шапоње где су се прозвали Шапоњићи који су даље отишли у Стари Влах,славе Стевањдан као сви Седларци.Хапло група Трипића из Шћенице је R1aМ458 па је то хаплогрупа и њихових сродника Гавриловића и осталих.

  • Влашанин

   Од Гавриловића из Седлара су једни са Селаковићима отишли у Горњу Морачу,населили су се са Селаковићима у село Сврке.Од њих је био Војвода Радојица Гавриловић,који се збратимио са Селаковићима.Од ових Гавриловића из Горње Мораче су Гавриловићи Шапоње у селу Дучаловићи у Драгачеву.Славе Стевањдан.

 3. Tatjana Gavrilovic

  Postovani, moj suprug je iz familije Gavrilovic selo Pridvorica kraj Blaca, slavimo sv.Minu. Niko slicno nije naveo odakle potice ta porodica, svekar je kao malo dete ostao bez roditelja u II sv.ratu pa tako nismo ni u mogucnosti da saznamo odakle su dosli na te prostore. Pozdrav svim Gavrilovicima