Poreklo prezimena Živojinović

6. mart 2012.

komentara: 19

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Prethodni članak:

Komentari (19)

Odgovorite

19 komentara

  1. Ivan Živojinović

    Prof Dr Dragoljub Živojinović je bio Vranjanac po poreklu. Ja sam od Živojinovića iz Šuma,Gornje i Donje Trnave.Vodimo poreklo od ober kneza Mirka,pa njegovog sina Pauna (1730) od koga su Nikolici. Ima nas jos i u Kragujevcu,Stragarima i Topoli ,koliko ja znam.Ne znam jesmo li u srodstvu sa Živojinovićima iz Koraćice od kojih je glumac Velimir Bata.

    • Živko

      Da li možete navesti neke od Živojinovića iz Kragujevca -pošto tamo ima i mojih Živojinovića a oni slave Svetog Jovana Krstitelja. Ako na njih mislite onda oni nisu isti Živojinovići kao i Vi jer vode poreklo iz Lozovika kod Velike Plane. Koreni su im od Devića8takođe Lozovičkih), jer su dobili prezime po baba Devi, a o Stepanu-Stepancu njenom mužu malo se zna. Stepanac je bio poreklom sa Kosova, okolina Vučitrna-u Lozovik se naselio u drugoj polovini 18 veka, hajdukovao je sa Stanojem Glavašem a Deva je po priči bila Stanojeva sestra.
      Ima još dosta tog o ovoj familiji živojinovića pa ako nekoga interesuje možemo se čuti.

    • Dejan Zivojinovic

      Profesor Dragoljub Zivojinovic je moj rodjak i on je rodjen u Vranju jer je njegov otac bio na sluzbi u vojsci. Inace smo poreklom iz sela Sipic opstina Raca Kragujevacka. Pozdrav

    • Zivko

      Pa i moji Zivojinovici su u Kragujevcu i slave Svetog jovana. 20.januar.

  2. Danijel

    Pozdrav, moj otac i deda poticu iz sela Kličevac, blizu Požarevca. Dalje od toga ne znam, ja sam u Bgu od 1983. Slavimo Ðurđic 16.11.