Порекло презимена Пећанац

5. марта 2012.

коментара: 22

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (22)

Одговорите

22 коментара

 1. Tanja

  Moj deda po majci , Milan Pecanac poreklom je iz Drvara, majka mu se zvala Milica. Dosao je u Beograd nesto pre 1941, ovde se ozenio mojom bakom i ostao da zivi. Ja ga na zalost ne pamtim , jer je umro kada smo mi, unucuci njegovi, bili sasvim mali. Znam da je imao brata Petra. Bili smo jedanputa 1980 , sa roditeljima u poseti kod dedinog brata Petra i njegove porodice u Drvaru, ali imena drugih rodjaka se ne secam, bili smo deca. Volela bih da nadjem nekoga od rodjaka sa dedine strane. Pozdrav

 2. Drago Despot

  Luka,tvoja cukunbaba se zvala Mika a ne Mara.

 3. Дарко Пећанац (Darko Pećanac)

  Моји ПЕЋАНЦИ су сви из села Пећи, општина Кључ, где су тројица рођене браће, ДУШАН, ЂОРЂО и ОБРАД, синови МИЛИНОГ АЛЕКСЕ била на окупу…

  Према мојим сазнањима…

  Мој чукундеда МИЛЕ (име чукунбабе непознато), имао је синове: АЛЕСКУ (супруга Сава и Анђа) , ЂУРАЂА (супруга Милица) и САВУ (име супруге непозатно), као и ћерку РУЖИЦУ, удала се за Остоју Сукновића.

  Прадеда АКЕКСА је осим горе поменутих синова имао и две ћерке, МАРУ (удала се за Божу Рибића) и РУЖИЦУ (удала се за Остоју Крљановића).

  Деда Ђорђe синови су ДРАГО, ЈАНКО, МИЛАН, ЗДРАВКО, а ћерке АНЂА, ГОСПОВА, МАРА.

  • Mladen

   A gde sada zivite, moj drug dobar zivi u Backom Jarku i deda mu je iz sela Pec opstina Kljuc. A nikog od rodjaka ne zna. Hvala unapred

   • Дарко Пећанац (Darko Pećanac)

    Младене, како ти се зову другар, отац му и деда? Да му није неки од предака, рођак, Крстан Пећанац, који је овде оставио коментар? Он је, да ли у Б. Јарку, или Темерину. Ја сам у Каћу, а има још један Пећанац тамо, радио је у Б. Јарку у ресторану Троглав.

 4. Nikola Pecanac

  Zdravo,

  Ja sam iz Sidneja, Australija imam 19 god cale mi je Goran, Deda – Nikola i baba Kosa.

 5. Marija

  Поздрав Пећанцима
  Моје име је Марија . Дрвар- Врточе.
  Отац Душко,деда Стево,прадеда Мићо.Славим св Јована.Занима ме цео родослов и порекло.Донекле се сећам приче о истом али на жалост немам кога да питам.
  Поздрав