Poreklo prezimena Vukićević

4. mart 2012.

komentara: 59

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Prethodni članak:

Komentari (59)

Odgovorite

59 komentara

  1. Familije-prezimena Vukićević, po mestima prebivališta. Prema knjizi Todora Radivojevića „Lepenica“.

    -Guberevac
    -Donje Jarušice
    -Lukanj
    -Svetlić

  2. Miroslav Vukicevic

    Poreklo prezimena Vukicevic
    Poticu iz Crne Gore i to iz Vasojevica. Sela u kojima ima dosta kuca Vukicevica su Vranjestica, Bare Kraljske, Batal. Inace po gradovima ih ima dosta u Kolasinu, Beranama, Podgorici i Beogradu.

  3. Aleksandar

    Iz priče mog oca,dede,babe prezime Vukićević potiču iz Crne Gore sela Trešnjevo kod Andrijevice.

    • dragana knežević rođena Vukićević

      Meni su takođe pominjali ,otac i stričevi, selo Trešnjevo. Moji slave Svetog Jovana Krstitelja. Iz Crne Gore prešli u Hercegovinu, u Pridvorce kod Trebinja. Koju slavu vi slavite?

      • Borko

        Zdravo, Dragana, ja sam od tih Vukićevića iz Trešnjeva.

        • Moji su isto poreklo iz Crne gore, Žive u Lopatnici i slave Svetog Stevana

          I moji su poreklom iz Crne gore žive u selu Lopatnica kod Kraljeva ali slave Svetog Stevana

      • Nenad

        Molim inbox… Nenad Šone Vukićević

        • Nenad

          Mislim da bi trebali imati nešto zajedničko.. Slava sv Jovan

          • Sava Vukićević

            Poštovani,

            jedino što znam o poreklu prezimena Vukićević je da potičemo iz Crne Gore, i ništa više (a ni manje), i to sam čuo od oca. Moj otac Milan Vukićević je rođen 1935. u Lopatnici kod Kraljeva, i tamo mi je sav rod sa njegove strane, a krsna slava nam je Sveti Stefan. Zaista bih voleo da saznam odakle tačno potičemo. Pozdrav svim Vukićevićima, da su živi, zdravi, dugovečni i da nas što više ima!

      • Drazenko

        Postovana Dragana,

        Tragajuci za Rodoslovom Vukicevica,dosao sam do zakljucka da moji preci poticu iz sela Tresnjevo,Andejevica.Doselili su se u Vlasenicu preko vaseg sela Trebinju.Postoji dilema da li su se zadrzavali u Stocu,jer blizu tog grada postoje Vukicevici koji su promjenili vjeru.Ako imate bilo kakve podatke molim da mi ih ustupite.Poz

    • Aleksandar

      Slava je Sveti Arhangel Mihailo

  4. u selu zvanom lopatnica u centru tog sela pise centar vukicevica.u tom selu ima najvise vukicevica

  5. Aleksandar

    Ja slavim Svetog Arhangela Mihaila 21.11

  6. Bojan

    Po prici dede i oca, iz sela Doli kod Niksica. Tri brata se odselila u Kursumliju, Novi Pazar i Rasku. Slava je Sv. Nikola.

    • Branka

      Cao Bojane

      Meni je Otac od Vukicevica iz Pazara tacnije iz Pavlja. I slavi Slavu Svetog Nikolu. Moguće je da smo svojina.

      Pozdrav

    • Ivan

      Da li se zna kako su se zvali ta tri brata i kad su se otprilike odselila? Moj čukundeda Milovan je otišao iz CG ( okolina Nikšića ali ne znam tačno odakle) kraj 19. i početkom 20.v, pradeda je isto rođen tamo ali odrastao i živeo kod Kuršumlije kao i moj deda i otac. Čukundeda je nastradao na KiM u nekim borbama, ne dugo po dolasku iz CG, zato ovi posle njega(deca siročad) nisu znali ili nisu smeli da pamte tačno mesto odakle je došao …

    • Ilija

      Zdravo bojane… Meni je deda pricao da su njegovi preci iz okoline berana,od pradede pa na dole sve su iz novog pazara,sve do mog OCA,a ja Sam rodjen u Jagodini….Tako da tvoja prica IMA logike

  7. Vesna

    Prezime Vukicevic je preuzeto od pretka koji se doselio na juzne obronke Kopaonika iz Crne Gore.Koje je njegovo prezime, ne znam.On je sa bracom iz CG dosao prvo na Pester (mislim da je u pitanju selo Junaci) a onda su se podelili.Potomci njegove brace su Filipovici.Slava je Sv Petka.
    Ukoliko neko ima neke informacije, znacile bi mi u daljem istrazivanju.
    Hvala

  8. Rade Brakočević

    Vesna, jedini pouzdan način je da organizujete da se uradi dnk test po muškoj liniji. U toku je povoljna akcija u organizaciji Društva srpskih rodoslovaca “Poreklo”. Više na ovom sajtu. Požurite, prijavite brata, rođaka Vukićevića.

  9. Pax

    Vukicevici su poreklom iz plemena Pjesivci kod Niksica,slave slavu sve ti Jovan Krstitelj pjesivacki 6 oktobra

  10. Miloš Vukićević

    Vukićevići, od kojih ja potičem su iz sela Banjski Suvi Do, 3 km od Banjske na KiM. Poreklom smo Drobnjaci (mada ne znam prezime tačno, za koje bih iz dna duše voleo da saznam). Naime, od tri rođena brata, Vukića, Maksa i Radosava – nastale su familije Vukićevići, Maksovići i Radosavljevići. Svi slavimo Đurđevdan.

    • VUKICEVIC BUDIMIR -BUDO

      Jedan ogranak Vukicevica raselio se iz Lijeve Rijeke zbog rata sa Turcima 1643 godine i preselio se u Drobnjake tada su se preselili i Karadzici u Drobnjacima . Vukicevici su se vrlo kratko zadrzali i odselili su prema Rasiji-Raskoj a takodje i jedan dio Karadzica prema Trsicu to je ogranak Vuka Karadzica. Vjerovatno su i tvoji Vukicevici iz Lijeve Rijeke porijeklom Vasojevici.

    • Lazar

      Ja sam Vukićević i slavim Đurđevdan. Isto su mi pričali o radosavljevićima i o tri brata koja su se nekako zvala isto je prezime iz crne gore mislim da je planina durmitor nisam siguran