Порекло презимена Вукићевић

4. март 2012.

коментара: 59

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (59)

Одговорите

59 коментара

  1. Фамилије-презимена Вукићевић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

    -Губеревац
    -Доње Јарушице
    -Лукањ
    -Светлић

  2. Miroslav Vukicevic

    Poreklo prezimena Vukicevic
    Poticu iz Crne Gore i to iz Vasojevica. Sela u kojima ima dosta kuca Vukicevica su Vranjestica, Bare Kraljske, Batal. Inace po gradovima ih ima dosta u Kolasinu, Beranama, Podgorici i Beogradu.

  3. Aleksandar

    Iz priče mog oca,dede,babe prezime Vukićević potiču iz Crne Gore sela Trešnjevo kod Andrijevice.

    • драгана кнежевић рођена Вукићевић

      Мени су такође помињали ,отац и стричеви, село Трешњево. Моји славе Светог Јована Крститеља. Из Црне Горе прешли у Херцеговину, у Придворце код Требиња. Коју славу ви славите?

      • Борко

        Здраво, Драгана, ја сам од тих Вукићевића из Трешњева.

      • Nenad

        Molim inbox… Nenad Šone Vukićević

        • Nenad

          Mislim da bi trebali imati nešto zajedničko.. Slava sv Jovan

          • Сава Вукићевић

            Поштовани,

            једино што знам о пореклу презимена Вукићевић је да потичемо из Црне Горе, и ништа више (а ни мање), и то сам чуо од оца. Мој отац Милан Вукићевић је рођен 1935. у Лопатници код Краљева, и тамо ми је сав род са његове стране, а крсна слава нам је Свети Стефан. Заиста бих волео да сазнам одакле тачно потичемо. Поздрав свим Вукићевићима, да су живи, здрави, дуговечни и да нас што више има!

      • Drazenko

        Postovana Dragana,

        Tragajuci za Rodoslovom Vukicevica,dosao sam do zakljucka da moji preci poticu iz sela Tresnjevo,Andejevica.Doselili su se u Vlasenicu preko vaseg sela Trebinju.Postoji dilema da li su se zadrzavali u Stocu,jer blizu tog grada postoje Vukicevici koji su promjenili vjeru.Ako imate bilo kakve podatke molim da mi ih ustupite.Poz

    • Aleksandar

      Slava je Sveti Arhangel Mihailo

  4. u selu zvanom lopatnica u centru tog sela pise centar vukicevica.u tom selu ima najvise vukicevica

  5. Aleksandar

    Ja slavim Svetog Arhangela Mihaila 21.11

  6. Bojan

    Po prici dede i oca, iz sela Doli kod Niksica. Tri brata se odselila u Kursumliju, Novi Pazar i Rasku. Slava je Sv. Nikola.

  7. Vesna

    Prezime Vukicevic je preuzeto od pretka koji se doselio na juzne obronke Kopaonika iz Crne Gore.Koje je njegovo prezime, ne znam.On je sa bracom iz CG dosao prvo na Pester (mislim da je u pitanju selo Junaci) a onda su se podelili.Potomci njegove brace su Filipovici.Slava je Sv Petka.
    Ukoliko neko ima neke informacije, znacile bi mi u daljem istrazivanju.
    Hvala

  8. Раде Бракочевић

    Весна, једини поуздан начин је да организујете да се уради днк тест по мушкој линији. У току је повољна акција у организацији Друштва српских родословаца “Порекло”. Више на овом сајту. Пожурите, пријавите брата, рођака Вукићевића.

  9. Pax

    Vukicevici su poreklom iz plemena Pjesivci kod Niksica,slave slavu sve ti Jovan Krstitelj pjesivacki 6 oktobra

  10. Милош Вукићевић

    Вукићевићи, од којих ја потичем су из села Бањски Суви До, 3 км од Бањске на КиМ. Пореклом смо Дробњаци (мада не знам презиме тачно, за које бих из дна душе волео да сазнам). Наиме, од три рођена брата, Вукића, Макса и Радосава – настале су фамилије Вукићевићи, Максовићи и Радосављевићи. Сви славимо Ђурђевдан.

    • VUKICEVIC BUDIMIR -BUDO

      Jedan ogranak Vukicevica raselio se iz Lijeve Rijeke zbog rata sa Turcima 1643 godine i preselio se u Drobnjake tada su se preselili i Karadzici u Drobnjacima . Vukicevici su se vrlo kratko zadrzali i odselili su prema Rasiji-Raskoj a takodje i jedan dio Karadzica prema Trsicu to je ogranak Vuka Karadzica. Vjerovatno su i tvoji Vukicevici iz Lijeve Rijeke porijeklom Vasojevici.

    • Lazar

      Ja sam Vukićević i slavim Đurđevdan. Isto su mi pričali o radosavljevićima i o tri brata koja su se nekako zvala isto je prezime iz crne gore mislim da je planina durmitor nisam siguran