Порекло презимена Вујановић

4. марта 2012.

коментара: 21

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (21)

Одговорите

21 коментара

 1. Тања

  Мајка ми је Вујановић. По неким породичним усменим и писменим изворима, доселили су сеобом под Арсенијем Чарнојевићем у Славонију ,са Цетиња и из Подгорице. Слава нам је Свети Лука. Мушко становништво .које је том сеобом било створило своје огњиште у месту Сухомлака, где су ми били преци,завршило је у Јасеновцу.Не знам како је сада .

 2. Radovan

  Jedan sam od Vujanovića,koji su živeli u Slavoniji, odakle su poreklom neznam,krsna slava mi je Đurđevdan

 3. Marko Vujanovic

  Krsna slava Djurdjevdan, moj deda je iz Bosne, selo Petkovac, tata mj se zvao Dragan, a deda Jefto. Igrom slucaja babino devojacko prezime je isto Vujanovic, ona je iz Dervisa, otac joj se zvao Djuradj, a deda Djuro, za njenu stranu imam nekoliko generacija u nazad, koga zanima, ili ko zna nesto neka mi se javi na mejl [email protected]

 4. Helena

  Ima ih u okolini Sanskog Mosta, selo Tramošnja, većina njih dalje u rasejanju. Svi slave Svetog Nikolu. Poreklo navodno iz CG, ali neprovereno.