Порекло презимена Вујановић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Вујановић

Порекло презимена Вујановић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (15)

 • Djordjo

  Slavimo Lazarevu subotu, poreklo novije iz Pozarnice kod Tuzle. Po pricanju starijih dosli smo iz okoline Niksica, ali ovo nije provjereno. Tri porodice, jedna otisla u Krajinu jedna ostala u Sarajevu a jedna dosla u Tuzlu. Najvise je znao cica Lazar koji se prezivao Vujan i zivio je u Sarajevu nazalost umro je a njegovi potomci su u Bratuncu, sin Jezdo.

  Одговори
 • Mirjana

  Stari preci sa ovim prezimenom od davnina slave krsnu slavu Sv. Jovan Milostivi(25.novembar), vode poreklo is Bosne. Moj otac je dosao iz D.Lepenice u Vojvodinu(J.Banat) krajem 50-ih ‘trbuhom za kruhom’.

  Одговори
 • Хаџи Драган Вујановић

  Живим у Аранђеловцу, а село из наше општине по називу Брезовац одакле је и мој деда, је препуно Вујановића који су се доселили пред Први српски устанак из околине Горажда.Слава нам је свети Стеван.

  Одговори
 • Растко Вујановић

  Поштовани,

  Када сам истраживао порекло свог презимена дошао сам до следећих резултата. Према Црногорским изворима ( http://www.sarapi.org/ i http://www.montenegro.org.au/V.html ) испада да Вујановићи припадају братству „Сарапи“ који су негде у 15 веку дошли из околе града Сарајева у Црну Гор у околину Никшића. Неки други извори кажу да су Вујановићи из Босне, што је исто није искључено обзиром да има Вујановића и Хрвата. На следећем сајту се могу проверити и ти наводи (http://www.libertyellisfoundation.org/)

  Интересује ме како бих тачно могао да утврдим одакле моја фамилија вуче корене?

  Водимо пореко из Брезовца, околина Аранђеловца, слава је Свети Стефан , 9 јануар.

  Срдачан поздрав.

  Одговори
 • mirko

  Ja vodim poreklo iy sela Radanovci opstina Livno gde mi porodica po mom saynanju yivi vise od 300 godina a doseljena je iy malog gradica u dalmaciji Vrlike.Otac i majka i sad yive u Radanovcim a preyimena Vujanovic ima i u selu Celebic.Veliki deo familije je doselio u Vojvodinu posle Prvog i Drugod sv rata bu sela Sirig Tovarisevo i Banatski Despotovac .Preko 100 clanova porodice je poklano i baceno u jamu u Celebici Uu jamu Bikusu za Ognjenu Mariju 1941.Svi Vujanovici iz tog kraja slavre sv Stevana.

  Одговори
 • Bb

  Vujanovici u crnu goru su sa Ceklina a bratstvo je nastalo 1489. godine.Najstariji poznati predak za kojeg se zna je Rade Turčin Vujanovic

  Одговори
 • radivoj vujanovic

  pozdrav,moji su predaci navodno iz CG,doseljeni u Sanski most,BiH,slavimo svetog Nikolu 19.12.ima ih i u Kostajnici ,nismo u rodbinskoj vezi

  Одговори
 • /

  Slavimo Svetog Stefana Decanskog.Porijeklom iz Pljevalja,selo Vojtina.Nacuo sam nedje kao mladji da smo u Pljevlja dosli iz Niksica.Sto se ranije desavalo pojma nemam, pa sam dosao odje da vidim zna li ko sto.

  Одговори
 • Драган

  Славимо Ђурђевдан. Поријеклом сам из села Деветаци испод Козаре у општини Нови Град (РС),
  Вујановића има и у оближњим Дервишима, као и у селима Горња и Доња Слабиња у општини Козарска Дубица.

  Одговори
 • Goran Vujanovic

  Moji su dosli u Pocerski Dobric u 19 veku,Krsna slava nam je Sv.Jovan.Cukundeda mi se zvao Miladin.

  Одговори
 • Тања

  Мајка ми је Вујановић. По неким породичним усменим и писменим изворима, доселили су сеобом под Арсенијем Чарнојевићем у Славонију ,са Цетиња и из Подгорице. Слава нам је Свети Лука. Мушко становништво .које је том сеобом било створило своје огњиште у месту Сухомлака, где су ми били преци,завршило је у Јасеновцу.Не знам како је сада .

  Одговори
 • Radovan

  Jedan sam od Vujanovića,koji su živeli u Slavoniji, odakle su poreklom neznam,krsna slava mi je Đurđevdan

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top