Порекло презимена Веселиновић

4. марта 2012.

коментара: 58

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВЕСЕЛИНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Веселиновић

Хаплогрупа: R1a Z280 L1280 род А

Порекло: Црнча, Љубовија, Србија

Крсна слава: Аврамијевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (58)

Одговорите

58 коментара

  1. poreklo prezimena Nis, Veselinovic

    Molim vas za informaciju porekla prezimena Veselinovic na prostoru Nisa,jer po saznanju i pradeda je iz Nisa,ispred ne znam,da li je prezime autohtono iz ovih krajeva ili su se preci doselili od negde ,posto nas ima po celom balkanu,hvala unapred, Dejan,otac Milic,deda Momcilo,pradeda Antanasije

  2. Jelica Veselinovic

    Jovan Veselinovic, moj pradeda, dosao je u Jakovo, selo kraj Beograda,iz Batajnice..Tu je osnovao porodicu sa 6 dece. Usao je zeni u kucu. Bio je plavih ociju , vredan i besan. Kada su zenina braca oduzeli miraz od sestre i njega, ostali su u bedi. On se uvredio , na stap je okacio svezanj sojih stvari i otisao u Batajnicu ,jer je tamo imao 3 brata rodjena.Do starosti je tamo radio, a onda su ga poslali najstarijem sinu da ga staroga dvori. Sahranjen je u Jakovu. Bilo je to sve na samom kraju 19veka ili u prvim godinama 20.veka..Slava je Sveti Otac Nikolaj..Od svestenika iz Batajnice sam pre 3 godine saznala da ima nekoliko kuca Veselinovica sa boravkom uBatajnici vise od 100 godina koji slave Sv.Nikolu i saznala sam da je Izvesni Marko Veselinovic , u starosti preminuo tih dana te ga je sahranio. Volela bih saznati poreklo ove loze, Od 6 dece toga Jovana ,ostao je samo jedan muskarac koji zivi u Francuskoj i ima jedinca sina.Ko zna neka posalje na e-mail:[email protected]!