Порекло презимена Велимировић

4. марта 2012.

коментара: 22

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (22)

Одговорите

22 коментара

  1. Lazar

    Velumirovića ima i u Zemunu. Prema spomenicima na zemunskom groblju, prvi sahranjeni datira iz 1810 godine, što znači da ih je bilo i pre bar 50 godina, tj u osamnaestom veku. Svi ogranci porodica su imali samo žensku decu, osim ogranka mog oca. Danas u tom naslednom redu ima samo dvoje živih muškaraca, moj sin i moja malenkost. Slavimo Vavedenje Presvete Bogorodice.

  2. Мирослав Велимировић

    Моји су из Дружетића, засеок Јовићи, до Г. Главе. Црквене књиге биле су чуване у цркви у селу Памбуковица али су уништене од стране партизана током рата. Наша породица слави Ђурђиц. Упознао сам неколико Велимировића из Загарча код Даниловграда. Ту област чини неколико села, где тврде да су сви Велимировићи на овај свијет одатле… Иначе издижу на Загарачки катун под планином Журим, место фантастичне лепоте, изнад Бара Бојовића.