Poreklo prezimena Petronijević

1. mart 2012.

komentara: 19

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (19)

Odgovorite

19 komentara

  1. Vladan Petronijevic

    Prezivam se Petronijevic i moji su iz sela Lukavac kod Valjeva, samo nasa porodica je tu naseljena, imam saznanja da su se tu doselili iz sela Tupanci a tu su se doselili iz Hercegovine, krsna slava je Sveti Arhidjakon Stefan i poznato mi je da su familiju grdili (kako se kaze) mislim Surgici ili nesto slicno. Ako neko ima nekih saznanja neka se javi.
    Hvala unapred

  2. Mirjana

    Moje devojacko prezime je Petronijevic..zivela sam u Ibarskom Kolasinu..danasnja opstina Zubin Potok.Moji roditelji slave svetu Petku..negde sam cula da vodimo poreklo od Bjelopavlovica u Crnoj Gori.Od pre dvesta godina su tu naseljeni..jer su ziveli u zajednickoj porodici u pocetku..pre toga nisam dosla do podataka odakle su dosli..i velika mi je zelja da saznam svoje poreklo.Moj deda se zvao Milosav..pradeda Jovan..cukundeda Simo..sad nisam sigurna da li je Simov otac bio Petronije.Jako bih bila zahvalna ako bi neko mogao da mi pomogne da otkrijem poreklo..i zasto su nastanili teritoriju Kosova.