Порекло презимена Петрић

1. марта 2012.

коментара: 68

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (68)

Одговорите

68 коментара

 1. Ja zivim u Podgorici.Moj djed je dosao iz sela Selca sa Hvara.Oni su bili katolici.Zelio bi da znam vise o porijeklu Petrića sa Hvara ukoliko neko zna.Pozdrav za sve Petriće bez obzira na vjeru.

  • Olivera

   Poštovani,
   ono što znam o Petrićima je da su poreklom Milikići, krsna slava je Savindan. Trenutno imam malo informacija osim što žive u Prijepolju, Čačku i Beogradu i slave Savindan. U samom Prijepolju ima dosta Petrića ali nisu istog porekla, vrlo mali broj Petrića je gore navedenog porekla.

 2. Zoran

  Moji nisu Petrić ali znamo da smo od Petrića sa Majevice. Voleo bih kada bi mogao saznati više o njihovom, koje je ujedno i moje poreklo. I nama je prenesena slava Sv. Đorđe.

  • Nedjo

   Pozdrav,ja sam Petrić sa Majevice i takodje slavim Djurdjevdan.Ako možeš da mi kažeš bilo kog pretka i sa kog je djela Majevice možda bih ti mogao pomoći.A inače najviše Petrića ima u Jablanici (Lopare).

 3. Petrić

  Petrići dolaze iz grada Petrič u Bugarskoj, kod njih je Petrič jer nemaju slovo “ć”

 4. Ivan

  Pozdrav Petricima,
  Nazalost ne znam tacno nase poreklo. Zivim u Novom Kneževcu (krajnji sever Banata).
  Informaciju koju ja imam, ali ne proverenu, je da smo poreklom iz C. Gore. To je sve sto znam. Voleo bih da saznam.nesto vise ali vidim da.je puno informacija i uglavnom su sve drugacije.
  Inace slava.nam.je sv. Arhangel Mihajlo.
  Veliki pozdrav