Порекло презимена Пантић

29. фебруар 2012.

коментара: 54

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (54)

Одговорите

54 коментара

  1. SP

    Pantici iz Gornjeg Svilaja, RS, Slave Svetog Simeona Bogoprimca

  2. Dejan

    Pozdrav svim Panticima!
    Mi smo Pantici iz Bosne, tacnije iz Pridvorice kod Olova. Prema predanjima došli smo u Bosnu iz C.Gore u 19 vijeku i slavimo sv. Joakima i Anu.

  3. Sanja

    Pantic, slavimo sv. Jovana, nastanjeni u Vojvodini, poreklo vodi iz Srbije

  4. ДРАГАН

    Pantic Dragan, selo Maršić kod Kragujevca, otac Bogoljub, deda Kostadin, pradeda Borisav, Milivoje, Pavle… Krsna slava MITROVDAN
    8 Novembar

  5. Vladimir Pantic

    Pantići iz sela Bojic, opstina Sabac, krsna slava Đurđic, po pricama starijih doseljeni iz okoline Nevesinja, predak Panta Petrovic, koji je dosao iz Cetinja ili Nikšića, bezeci od Turaka u Nevesinje. Iz Nevesinja ima i Pantića koji slave Svetog Luku

  6. bos

    Pantic poreklom iz okoline Olova(BIH) slave Joakim i Anu

  7. Slavko

    Pantici zive i u selu Malesic opstina Zvornik u Republici Srpskoj. Slave Svetog Nikolu. A poreklom su od Pere Pantica koji se doselio iz okoline Gacka.

    • Aljosa Pantic

      Nesto me to zaintrigira da vam se selo zove Malesic a slavite sv Nikolu a iz Gacka ste starinom ja sam ti Pantic hercegovacki iz Gacka smo starinom slavimo Sv Ignjatiju i Malisevci smo plemenom kog je osnovao vojvoda Males pa me nesto to Males-ic selo povuce da te upitam da niste slucajno slavu mijenjali pozdrav

  8. Mirko

    Mi smo Pantići iz Bosne/RS, Romanija, Selo Njemanica, Slavimo Arandjelovdan

  9. Milos

    Familija Pantic. Okolina Barajeva, sela pored Kosmaja. Krsna slava Arandjelovdan. Pradeda Mihailo Pantic, solunac.
    Prema pricama starijih, preci dosli iz Crne Gore. Prezime dobijeno od izvesnog Pante koji je ocigledno zajednicki predak svima. Za njega sam cuo pricu da je imao jos 3 brata.

  10. Jelena Pantić

    Porodica Pantić iz Velike Plane, Centralna Srbija. Slavimo sv. Jovana. Ne znam koliko je istinita priča, ali čula sam da je moj pradeda iz Andrijevice u Crnoj Gori i prvobitno prezime nije bilo Pantić, ne znam koje je bilo. Tu su albanski dečaci, čini mi se, u igri ubili jednog člana familije, takođe dečaka. Da bi ga osvetio, pradeda je ubio tri njihova dečaka i uzeo prezime Pantić kako bi se taj događaj pamtio. Nakon toga, porodica se seli u Medveđu kod Leskovca, tu ostaju dve dedine rođene sestre, a moj deda se seli u Veliku Planu.