Орешчанин

29. фебруара 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Nenad

    Poštovanje, Oreščanini su iz Vukovara i Istočne Slavonije. Ako neko ima informaciju o sudbinama Mirka (1911) i Milke Oreščanin (1910) bio bih veoma zahvalan da podeli sa nama. Oni su nestali u Vukovaru u oktobru 1991. i vise ne znam nista o njima

  2. Дада

    Презиме је највише заступљено на Кордуну. Има велики бр.расељених. Моји су са општине Вргинмост,село Блатуша. славимо Св.Еванг.Марка. Колико сам успела сазнати породице са овим презименом славе још Св.Николу и Аранђеловдан.
    Ја нисам успела много сазнати јер немам живих, највише што сам успела је да ми се прадеда звао Никола,страдао у Глини (црква 1941), био је 1898год, отац му се звао Јанко,баш као и мој деда који се упокојио 1993. Најдаља год.са помињањем презимена је 1725 у Перјасици. Нема која је слава тако да нисам сигурна има ли везе с мојим прецима.
    Ако неко има икаквих инф.које би ми биле од користи, била бих захвална.