Poreklo prezimena Anđić

27. februara 2012.

komentara: 21

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (21)

Odgovorite

21 komentara

 1. Vojislav Ananić

  A N Đ I Ć (p), u Zagori (Trebinje). Pločniku (Borač) i Fojnici (Gacko). Prema Dedijeru, u Zagori je Rokalj iz Polica u Trebinju. (“Udo se Vuko Rokalj prije 200 godina za Anđu Vuković – stoga mu danas potomke zovu Anđićima”). U Pločnik su doselili iz Rudina, a u Fojnici su od bratstva Glušci iz Crkvica u Banjanima (59:273,321,326).

  Izvor: RISTO MILIĆEVIĆ – HERCEGOVAČKA PREZIMENA, Beograd, 2005.

 2. Dragan Andjic

  Pozdrav Andjici moje poreklo je iz sela Vukosavci opstina Lopare nadomak Ugljevika Republika Srpska. Moj otac je 69 dosao u selo Lukicevo pored Zrenjanina sa majkom i bratom tamo su svi nasi Andjici naselili tatini stricevi i tetke slavimo Svetoga Nikolu….

 3. Zdravo Andzici . Moja porodica potice iz sela Mrkonjica u Sarajevu . Slavimo slavu Djurdjevdan . Volila bih da jos nesto doznam o mojoj familiji Andzica koji su iz Sarajeva. Pokojni Savo Andzic ( moj djed ) je imao brata Radovana a od njega potomci su i Foci . Otac mi se zove Zdravko Andjic .Savova cerka (moja
  tetka ) Milojka Andzic. To je sve sto znam .

 4. Lazar

  Moj deda sa majčine linije je Andzic i poreklom je iz Štrpca, slave Djurdevdan. Voleo bih da znam odakle su rodom od starina.

  • Aleksandar Andzic

   U mestu Strpci u Republic Srpskoj ima dosta Andzica…takodje u mestu Mackat na Zlatiboru ima Andzica koji su poreklom iz Strbaca mahom gde god da su Andzici rodom su iz Strbaca..