Maunaga Reviewed by Momizat on . Poštovani, ova stranica je u pripremi. Pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem Poštovani, ova stranica je u pripremi. Pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem Rating:
You Are Here: Home » Prezimena » Maunaga

Maunaga

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam


Komentari (5)

 • vojislav ananić

  MAUNAGA
  Iz Gatačkog polja

  Jovan Maumaga iz Semizovca zna za predanje da su se doselila tri brata iz okoline Titograda (Tuzi) od kojih je jedan ostao u Hercegovini, drugi se naselio u Tilavi, a treći na aginsko zemljište, prvo u Kadin Vir a kasnije na Sedraž (Semizovac).
  Koliko je nama poznato u okolini Sarajeva se obično spominje rod Maunoga, a ne Maunaga. Sve Maunage (Maunoge) slave Miholjdan.
  Dvadesetih godina ovog vijeka u selu Sedražu bilo je pet kuća Maunoga i zabilježeno je predanje da su porijeklom iz sela Gareva u Gatačkom polju (Hercegovina). U to vrijeme bilo je Maunoga i u Kozarevićima i Mladicama (Sarajevsko polje). U Sutiščici (Visoko) u to vrijeme je bila jedna porodica Maunoga koja se doselila iz Sarajeva pred Prvi svjetski rat.
  Predanje koje navodi naš čitalac, vjerovatno je vjerodostojno. Kada su se Maunoge doselile na sarajevsko područje nismo u mogućnosti tačno utvrditi. Da je to bilo prilično davno vidimo iz toga što je 1762. godine u Sarajevu živio Jovan Maunoga, koji se vjerovatno preselio u Sarajevo iz Kozarevića, odakle su se oni raseljavali po Sarajevskom polju.

  IZVOR: PORODIČNI KORIJENI, MIROSLAV NIŠKANOVIĆ
  BANJA LUKA – BEOGRAD – SARAJEVO, 2001.

  Odgovori
 • Ljiljana

  Nastanjeni od pre Turaka na području Koševa. Dvojica braće prešla na islam i postali Maunagići. (sajđija na Marin dvoru, drugi je knjigovezac na ćaršiji). Trojica braće koji nisu prešli na islam protetani iz grada Sarajeva i naselili se jedan u Semizovcu, dugi u Tilavi i treći u Kasindolu (Mladice). Svi slave Miholjdan, 12.oktobar. Poreklo iz starina je oblast Avtovac kraj Gacka. Ne znam prezime iz starine, a ovo je od nekog pretka koji je bio hrom-manuo nogom pa su Maunoge. Od drugog svetskog rata su Maunage. Poznati su novinar Milan Maunaga i dekan šumarskog fakulteta u Banjaluci(ne znam ime). Ovo je porodično predanje Maunage sa Mladica

  Odgovori
 • Ljiljana

  Deo Maunaga se pokatoličio, uglavnom ovi od Semizovca pa prema Brezi i Visokom. A jedan od tih je odselio u Ameriku i postao mormon i izgleda, silno se obogatio.

  Odgovori
 • slobodan maunaga

  Postoji i predanje da su u Tuzii doselili sa Sicilije iz Palmerma gdje, a da su dio familjije Maunagi koji su poznati kao mafijaski klan na Siciliji.

  Odgovori
 • Dragan Bearas

  Pozz. Moja baka po ocu je Maunaga Viktorija, iz Semizovca kod Sarajeva, udata Beara. sestra joj bila Kosarka, udata Krivokapić, unuk joj sportski novinar Krivokapić sa RTSa. Udale se za pilote Kraljevine SHS pre 2. Sv. Rata. Miholjdan Slava devojačka.

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top