Маслеша Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Маслеша

Маслеша

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Војислав Ананић

    МАСЛЕША (п.м). Маслеше (п) у Туљу (Попово). Старином су Николићи из “Озринића-Риђана,, у Црној Гори. Неке од Маслеша зову и Шкаијићи. Раније су славили Јеремијевдан, а сада (као и остале породице у Туљу) Јовањдан (84:170). Занимљиво је да се сви мјештани Туља сахрањују у сеоском гробљу код цркве, осим Маслеша који имају посебно гробље. Маслеше (м). у Дрљајићима (Широки Бријег). Према Хасандедићевим подацима, у овом селу је „до задњег рата“ (1993) било 12 породица Маслеша. Предање каже да из ове породице потиче Ахмед Џезер – паша који је код Аке у Сирији побједио Наполеона Бонапарту (99:120).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top