Poreklo prezimena Mitić

25. februar 2012.

komentara: 45

[toggle title=”TESTIRANI MITIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Mitić

Haplogrupa: R1a

Poreklo: Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (45)

Odgovorite

45 komentara

  1. dragana

    Prezivam se mitic porodica mi je iz vukanje opstina aleksinac slavimo sv aranjdjela.

  2. Bojan

    zivim u BG ,,Mitici moji cine 90% sela Sainovac kod Doljevca..na putu Nis – Prokuplje..Ali su mi ispricali da je Prvi Mitic u tom selu dosao iz Rusnja Beograd.overio nekog Turcina pa morao da pali sto dalje.

    • Mitar

      Pozdrav ja sam isto Mitic iz Prokuplja sam. Cuo sam od rodjene tetke istu pricu to jest da je zbog zene posto su tada turci imali pravo na prvu bracnu noc kada se zena uda i zbog toga je ubio turcina i pobegao.
      Trebalo bi da se zvao Mitar a zena Nikoleta

    • Alen

      Živim u Sloveniji, deda mi je bio Vlajko Mitić iz sela Rečica kod Žitorađa.

  3. Vukoman

    moji su se prezivali nekad Mitic sad Jovanovic. Ziveli su u selu Dedinje opstina Kosovska Mitrovica posle su se preselili u Ceranju zbog siptara pa iz Ceranje u Slatinu.

  4. ana mitic

    U selu Izvor kod Paracina ima dosta Mitica, slavimo slavu Sv Djordje i Djurdjevdan. Medju sobom se cesto zovemo ”Djore”, jer vodimo poreklo od Djorica, a zatim u nekom momentu tri brata su se podelila i mi smo postali Mitic po Miti…

  5. Saska

    I ja sam Mitic deda mi je bio iz okoline Merosine,zvao se Petronije otac Ljubisa i on mi kaze da njegov cukun, cukun deda iz okoline Leskovac neko selo…

  6. Maja Mitić

    Prezivam se Mitić . Moj deda je iz Gornje Glame kod Bele Palanke.Slavio je Djurdjic.

  7. darko

    na žalost mnogih postoji i pleme Mitić na području banovine u hrvatskoj, i porijeklo se da pratiti do doba zrinski frankopana i vojne krajine, to je moguće i na temelju grobova po manjim mjestima……. dalje nisam ni tražio a i što je nađeno to je bilo prije 90…….dok se još moglo do nekih arhiva i slično

  8. Josip Mitić

    Moja porodica, Mitić je brojna u selu Laplje selo, kod Gračanice na Kosovu i Metohiji. Krsna slava nam je Sveti Joakim i Ana, koja se slavi 22. septembra. Pripadamo familiji Jarinci. Osnovna škola u Lapljem selu, koja i sada radi aktivno nosi ime narodnog heroja Miladina Mitića. Ja sam ime Josip, zanimljivo, dobio po ocu od majke koji se zvao Josif i bio Bunjevac koji je živeo u Banatu, gde je i moja majka rođena. Hvala.

  9. Nead

    Deda mi se zvao Miodrag, njegov otac Krsta. Iz Žitorađa su , ili neka mesta iz te okoline Prokuplja , mesto rođenja mu piše Berilje. Detinjstvo je proveo pored reke Toplice gde su bili vrtlozi u vodi.

    • Nenad

      Takođe, brat od strica mu se zvao Vlade, i imali su drugara koji se zvao ili su ga tako zvali Suša.
      Dedin otac se zvao Krsta, a stričevi Lazar i Senta.

  10. Jovan Mitić

    Prezivam se Mitić. Ja živim u Batajnici. Ali se deda 50-tih doina 20-og veka doselio sa Vlasine, opština Valdičin Han, grad Vranje. Slavimo Svetog Arhangela Mihaila.