Порекло презимена Митић

25. фебруар 2012.

коментара: 45

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Митић

Хаплогрупа: R1a

Порекло: Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (45)

Одговорите

45 коментара

  1. dragana

    Prezivam se mitic porodica mi je iz vukanje opstina aleksinac slavimo sv aranjdjela.

  2. Bojan

    zivim u BG ,,Mitici moji cine 90% sela Sainovac kod Doljevca..na putu Nis – Prokuplje..Ali su mi ispricali da je Prvi Mitic u tom selu dosao iz Rusnja Beograd.overio nekog Turcina pa morao da pali sto dalje.

  3. Vukoman

    moji su se prezivali nekad Mitic sad Jovanovic. Ziveli su u selu Dedinje opstina Kosovska Mitrovica posle su se preselili u Ceranju zbog siptara pa iz Ceranje u Slatinu.

  4. ana mitic

    U selu Izvor kod Paracina ima dosta Mitica, slavimo slavu Sv Djordje i Djurdjevdan. Medju sobom se cesto zovemo ”Djore”, jer vodimo poreklo od Djorica, a zatim u nekom momentu tri brata su se podelila i mi smo postali Mitic po Miti…

  5. Saska

    I ja sam Mitic deda mi je bio iz okoline Merosine,zvao se Petronije otac Ljubisa i on mi kaze da njegov cukun, cukun deda iz okoline Leskovac neko selo…

  6. Maja Mitić

    Prezivam se Mitić . Moj deda je iz Gornje Glame kod Bele Palanke.Slavio je Djurdjic.

  7. darko

    na žalost mnogih postoji i pleme Mitić na području banovine u hrvatskoj, i porijeklo se da pratiti do doba zrinski frankopana i vojne krajine, to je moguće i na temelju grobova po manjim mjestima……. dalje nisam ni tražio a i što je nađeno to je bilo prije 90…….dok se još moglo do nekih arhiva i slično

  8. Јосип Митић

    Моја породица, Митић је бројна у селу Лапље село, код Грачанице на Косову и Метохији. Крсна слава нам је Свети Јоаким и Ана, која се слави 22. септембра. Припадамо фамилији Јаринци. Основна школа у Лапљем селу, која и сада ради активно носи име народног хероја Миладина Митића. Ја сам име Јосип, занимљиво, добио по оцу од мајке који се звао Јосиф и био Буњевац који је живео у Банату, где је и моја мајка рођена. Хвала.

  9. Nead

    Deda mi se zvao Miodrag, njegov otac Krsta. Iz Žitorađa su , ili neka mesta iz te okoline Prokuplja , mesto rođenja mu piše Berilje. Detinjstvo je proveo pored reke Toplice gde su bili vrtlozi u vodi.

  10. Jovan Mitić

    Prezivam se Mitić. Ja živim u Batajnici. Ali se deda 50-tih doina 20-og veka doselio sa Vlasine, opština Valdičin Han, grad Vranje. Slavimo Svetog Arhangela Mihaila.