Порекло презимена Мићић

25. фебруар 2012.

коментара: 90

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЋИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Мићић

Хаплогрупа: I2a

Порекло:

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Мићић

Хаплогрупа: I1 род А

Порекло: Јасеница, Зворник, Република Српска

Крсна слава: Алимпијевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (90)

Одговорите

90 коментара

  1. Igor Mićić

    Želeo bih da više znam o našoj porodici Mićić. Ako neko ima neke informacije o rodoslovu neka mi piše na mejl: [email protected]
    Pozdrav

  2. Мићића има и у Челопеку код Зворника Република Српска,крсна слава им је Свети Архангел Михајло.

  3. Bojan

    Pozdrav prezimenjaci… Moji su iz sela Bukinja kod Tuzle, BiH, a ima nas na Majevici, Kovacici i Cviljevini. Slavimo Svetog Stefana. Javite se ako ste iz tog kraja… Od svih ovih dogadjaja 90, koje su oznacile moju mladost, nemam kontakata sa familijom… Iavite se [email protected]

    • Stjepan Mićić

      Бојане,
      знаш ли одакле су дошли твоји преци на то подручје. Ја сам са Романије, и моји славе светог Стефана. Поздрав

    • Sinisa Micic

      1902 Rambling Ridge Ln

    • Sinisa Micic

      Zdravo Bojane ja sam Sinisa Micic sa Romanije slavim Svetog Stefana takodje.Znas li odakli su dosli u te krajeve ?

      • Stjepan Mićić

        Siniša,
        pretpostavljam da si Mirkov sin. I ja prikupljam podatke o Mićićima jer sam i ja iz kraja gdje ti se deda rodio. Ja sam se čuo sa Mirkom prije tri godine i on mi je dao neke podatke o vašoj porodici. Ne znam je li to možda pričao, ti si tada bio u Užicu. Ostalo je još nekih pitanja, pa te molim ako koristiš mejl, skajp ili viber da mi pošalješ kako bi se čuli i razmjenili neka saznanja. Pozdrav od Stjepana

  4. Aleksandar Mićić

    Moji Mićići su porijeklom iz Osinje kod Dervente i slave Đurđevdan.

  5. Предраг

    Мићића такође има у селу Табанци, општина Зворник, крсна слава је Свети Никола. Дошла су три брата Мићића, по предању негдје из Херцеговине, крајем 19. вијека. Један од браће се звао Сава па по њему његови потомци добијају презиме Савић, али се чува та истина да је то заправо иста фамилија. Поздрав!

    • Saša Mićić

      Moj djed je Milorad Mićić, mlad je umro sa 45 godina, rođen 1923, a umro 1968. Kažu da je pored sina Gorana i kćerke Gordane imao još jednog sina kojeg ni oni ne znaju. Isto nam je slava Sveti Nikola i priča se da su došli iz Hercegovine u Glogovac kod Bijeljine. Djed Milorad je živio u Glogovcu, pa u drugom svjetskom ratu bio u Njemačkoj u logoru i tamo izučio zanat. Posle rata se vratio i komunisti ga prekomanduju u Tuzlu da pravi Solanu…

  6. Vladan

    Ja sam iz Zrenjanina. Otac Boris, deda Nedeljko, pradeda Pero, čukundeda Gajo. Poreklom su pradeda i čukundeda iz Čelopeka ali su se posle rata preselili u R. Topolovac u kojem je rođen moj deda. Krsna slava Sv. Aranđel Mihajlo.

  7. Saša Mićić

    Mićić poreklom iz Šekovića Republika Srpska
    Slava Đurđevdan

  8. Aleksandar

    Moji su iz sela pored Bjeljine (Kakmuž) slavimo slavu Sveti Stefan, trenutno zivimo u novom sadu

  9. Aleksandar Micic

    Micici od kojih vodim poreklo su iz sela Vitanovac, opstina Krusevac. Bila su dva brata, jedan je ostao u Vitanovcu a drugi (moj pradeda po ocu) se preselio na Kosovo posle velikog rata. Ziveli su tu do 99 i onda se vratili na Jastrebac gde smo i sada. Slavimo Sv. Nikolu.
    Pozdrav Micici.

    • Predrag

      Zdravo Micici. Pozdrav iz Australije. Moji poticu iz Godovika kod Uzica/ Pozege, doduse Ja sam odrastao u Zajecaru. Poreklo ove grane izgleda da je relativno dobro dokumentovano. Profesor Jovan Micic je istrazio poreklo i napisao clanak dostupan na internetu. Po njegovim podacima porodica Micic potice iz Pive u Crnogorskoj Hercegovini iz plemena Nikolica Baja Pivljanina. Rodjenog davne 1637. Dalje kaze da je Bajin brat ili stric uzeo zenino prezime Micic u Gornjoj Moraci gde su se sklonili od turskog zuluma. Bajov sinovac Stamenko se ozenio i ostao u Godoviku i njemu zasluzujem sto postojim.
      Micici iz Godovika su bili listom komunisti i u tom nesrecnom II svetskom ratu svo musko je izginulo na pocetku rata ukljucujuci moga dedu Adama. Tako da nisam imao priliku da cujem mnogo o toj strani familije tokom odrastanja, doduse dolazi sam cesto u Uzice kod moje babe i isao sam u Godovik ponekad da posetim pra-babu Mariju koja je dozivela 100 godina.
      Vrlo je zanimljivo da se nauci i o Serdaru Jovanu Micicu koji je bi po istorijskim podacima covek od najveceg poverenja Kneza milosa i mnogi su ga smatrali za drugog najvaznijeg coveka u Srbiji toga doba.
      Jos jedan poznati Micic je Ljubo Micic cije ime je jos uvek ime Poljoprivredne skole u Pozegi, on je bio moj pradeda-stric.

      • Stjepan Mićić

        Predrag,
        i moji preci potiču sa tog Zlatiborskog područja. Došli su na Romaniju prije dvjesto godina. Neznam tačno iz kog mjesta su došli. Interesuje me koju slavu slave Mićići iz Godovika, prije koliko godina su došli tu i odakle. Jesu li i oni došli prvo u Mačkat pa se raseljavali.
        Pominješ profesora Jovana Mićića koji je istraživao porijeklo i napisao članak koji je dostupan na interneru. Je li to profesor dr. Jovan Mićić, koji je bio dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu. Ja bi volio da pročitam taj članak ali ga nisam uspio naći. Ako ga imaš, molim te, pošalji mi ga na mejl: [email protected]. Pozdrav

  10. Miloš Mićić

    Pozdrav ja sam takodje Mićić.Pradeda mi je Milos iz Balatuna iz RS.voleo bih da saznam nesto vise.Deda mi je Radivoj Micic on se doselio u Srbiju 1965 u okolinu Sremske Mitrovice.Otac Dragan…