Мириловић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Мириловић

Мириловић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Војислав Ананић

    МИРИЛОВИЋ (п). средњовјековно влашко племе у Херцеговини. Према народном предању, родоначелник Мириловића је кнез Мирило, поријеклом од старог братства Капора у билећком крају. Кнез Мирило је, како предање тврди добио име по томе што је „умио завађене народе лијепо мирити“. Село Мириловићи код Бллеће по њему је добило име (59:145). Ово презиме је некада било раширено и у другим крајевима Херцеговине. Власи Мириловићи су живјели и у Узарићима код Лиштице (Широки Бријег). Из Узарића су, за вријеме „Великог бечког рата“, иселили у Мириловиће код Шибеника. Историјски извори их наводе као кириџије у служби Дубровчана (260:130).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top