Порекло презимена Милошковић Reviewed by Momizat on . Објаваљујемо занимљив прилог који нам је послао Ненад Милошковић: Колико ја знам постоје три породоце са истим презименом, које немају никакву родбинску везу је Објаваљујемо занимљив прилог који нам је послао Ненад Милошковић: Колико ја знам постоје три породоце са истим презименом, које немају никакву родбинску везу је Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Милошковић

Порекло презимена Милошковић

Објаваљујемо занимљив прилог који нам је послао Ненад Милошковић:

Колико ја знам постоје три породоце са истим презименом, које немају никакву родбинску везу једна са другом. Једна је из Срема, друга из села Жуње, општина Кнић (из које сам ја), и трећа … Никада нисам сазнао која је та трећа.

У многим књигама које говоре о породицама из Груже, Милошковићи (Жуње, Кнић) се помињу тек касно, без икаквог објашњења одакле су дошли. Неке приче говоре о досељавању из Рашке, након повлачења Русије из рата са Турском, када се и Карђорђе повлачио. Колико знам, велики број Срба је тада из Рашке прешао у Шумадију. Једину везу коју сам случајно нашао (чуо), јесте село Жуњевићи у Рашкој, у којој се слави св. Василије Велики (14.01. нови календар) као крсна слава, која је и слава Милошковића из Жуња. Да ли је и то истина, не знам.

Ја сам 1971. годиште, и шесто сам колено од Милоша, од којег почиње наша лоза. Оно што знамо јесте да је Милош имао брата Обрада, од којег полази лоза Обрадовића, као и брата Раденка, чији су потомци Бранковићи. Сви славе св Василија Великог, сви пореклом из Жуња. Да ли је отац све тројице Бранко, или су пренели презиме из (по причама) Рашке, нико никада није одгонетнуо.

Надам се да ће ово бити некоме од користи.

С поштовањем
Ненад Милошковић


Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top