Poreklo prezimena Miletić

24. februar 2012.

komentara: 53

[toggle title=”TESTIRANI MILETIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Miletić

Haplogrupa: R1a opšti klaster

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Miletić

Haplogrupa: I2a DN

Poreklo: Ribare, Kruševac, Srbija

Krsna slava: Oci

Kontakt:
_________________________

Miletić

Haplogrupa: E1b rod A

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Prezime Miletić je široko rasprostranjeno među Srbima. O mahom crnogorskom ogranku Miletića prilog je poslao naš saradnik Boris Miletić:

Miletić, Bjeloši (Cetinje); Papratnica, Gluhi Do i Dupilo (Crmnica); Kotor 1335. god.; Paštrovići; Kčevo (Ozrinići), Cetinje 1335. god.; Ledenice više Risna 1650. god. došli sa Kčeva (Čeva), Cetinje; Cetinje; Zalazi (Njeguši), Cetinje, od njih su u Srbiji, Muo, Prčanj i Kotoru (Boka Kotorska), Oreškoj ulici (Pješivci), od Lukencija iz Zalaza su i u Kličevcu (Valjevo) od 1857. god. i Milešić i Srećković od 1866. god.; Žanjevice (Gatačka Površ) porijeklom iz Nikšića (Crna Gora); Herceg-Novi; Župa Nikšićka kao: Grbljanović porijeklom su iz Grblja, od njih (1860. god.) su u Glibavcu (Nikšić) i Baru; u Polja (Piva) iz Žanjevice (Gacko), tu iz Grblja; Brestovik (Lastva Paštrovska) 1399. god. do 15. v.; Bokovo (Rijeka Crnojevića); kod Risna; Rovca, jedni su starinci, a drugi doseljenici iz Bosne; Podgorica; Tijane (Donje Dragačevo), Srbija, srodnici Čarapića i Čupića, ogranci su Ćala (Ćalova), doseljenika iz Drobnjaka oko 1700. god.; u Šekularima (Gornji Vasojevići) oni su potomci Komnena Barjaktara

Miletići, bratstvo u Dupilu

Miletići, bratstvo u selu Dolu

Miletići, staro bratstvo u Bjelošima

Miletići, rod u Prčanju

KRSNA SLAVA: Aranđelovdan

 

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (53)

Odgovorite

53 komentara

  1. DRAGAN PETROVIC

    DA LI BI NEKO MOGAO DA PRONADJE OD STRUCNJAKA VEZU SA MILETICIMA IZ DUBNICE OPSTINA SJENICA KOJI SU DOSLI U VREME VELIKIH SEOBA U SELO MLADENOVAC DA LI IMAJU VEZE SA RODOVIMA IZ CRNE GORE ILI SU ZASEBAN ROD .?KRSNA SLAVA SVETI SIMEON STOLPNIK

    • Vladimir Miletic

      Ja sam poreklom od Miletica iz Mladenovca. Generacijama se slavi slava Sv. Simeun Stolpnik. Deda Radomir Miletic, baba Milenija od Vasilica. Po onome sto sam trazio i citao ima veze sa rodovima iz Crne Gore

  2. Familije-prezimena Miletić po mestima življenja i Kolubari i Podgorini. Prema knjizi Ljubomira Ljube Pavlovića „Kolubara i Podgorina“, prvo izdanje 1907. godine, najnovije izdanje 2011. godine – edicija „Koreni“ – JP Službeni glasnik Republike Srbije i SANU.

    Ostale podatke porodica Miletić, odakle su i kada doseljeni kao i Krsnu slavu možete saznati u tekstovima pomenutih mesta.

    -Gornji Lajkovac
    -Leskovice
    -Kadina Luka
    -Kličevac
    -Stubao

  3. boca

    Moja majka je rodjena Miletic iz Sarajevskog polja, tamo su moji preci dosli iz Crne gore, Crmnice ili okoline Rijeke Crnojevica, prije otprilike tristo godina, ali slave Sv Savu… vjerovatno su promjenili u seobi.

  4. Olivera Žarevac

    Familija Miletić postoji i u selu Lopaš ( Opština Trstenik). Došli su iz Pepeljevca ( Opština Kruševac). Slave Sv. Pantelejmona, 9. avgusta.

  5. Moj pradeda je sahranjen u mom mestu,na seoskom groblju,kao i moj deda i otac.pradeda je ziveo 72 godine,umro je 1947.stari su mi pricali da smo dosli negde iz crne gore,pocetkom 19 veka,prvo u rasku,pa preko kopaonika ovde.slavimo djurdjevdan ili jesenjeg svetog djordja,16 novembra.zivimo u selu modrica,10 km juzno od krusevca,u podnozju jastrepca.

  6. Miletin

    Mislim da je preѕime Miletin i Miletić istog porekla. Samo to treba dokazati. Verujem da su se u toku seoba raselili i tu asimilirali pa ѕato ima i Miletića i Miletina svuda u svetu, pravoslavnih i katolika, raznih nacionalnosti i razne slave slave..

  7. Familije-prezimena Miletić, po mestima prebivališta. Prema knjizi Stanoja Mijatovića “Belica”.

    -Androvica
    -Ramnovo
    -Beočić
    -Šukovac
    -Bagrdan
    -Panjevac

    • Miroslav Miletic

      Moj pradeda 1880. godiste David Miletic, deda Spasoje, otac Jovan, selo Suljam, Sremska Mitrovica. Krsna slava Sveti Luka. Zapamtio sam da su moji spominjali neko mesto Banjsko na Kosovu. Ako neko zna slucajno vise neka mi se javi ili ako ima zivih rodjaka, voleo bih da ih upoznam.

  8. Familije-prezimena Miletić, po mestima prebivališta. Prema knjizi Todora Radivojevića „Lepenica“.

    -Markovac
    -Guberevac
    -Teverič
    -Viševac
    -Lapovo
    -Crni Kal
    -Veliki Krčmar

  9. Milutin Miletić

    da li možete da mi saznate nešto više o Miletićima iz sela Mozgova krej Aleksinca, naime moj deda je iz tog sela ali ne znam više ništa od toga, inače krsna slava nam je Mitrovdan

  10. Slobodan

    Moj pradeda,Anđelko, se prezivao Miletić,i došao je u Kuršumliju 1878 godine, iz sela Kovačica ,koje se nalazi na Bajgori ,Kim.Tu, u to selo su se naselili ,po priči , iz sela Svrke, koje se nalazi u Crnoj Gori, gornja Morača, Kolašin. Slavimo slavu Svete Vrače,Kuzmana i Damjana.Izgleda da smo se u selo Svrke doselili naj verovatnije iz okoline grada Skadra.

    • ja sam iz sela zerovnice kos mitrovice moj deda dosao iz korilja slavim slavu sveti jovan ,znzm de je selo kovacica kod bajgore kim tamo sad zive siptari bio sam u kovacici a u selo vidusic stoje crkcene dveri u staom trgu i mazic