Порекло презимена Милетић

24. фебруар 2012.

коментара: 53

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛЕТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Милетић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Милетић

Хаплогрупа: I2a DN

Порекло: Рибаре, Крушевац, Србија

Крсна слава: Оци

Контакт:
_________________________

Милетић

Хаплогрупа: E1b род А

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Презиме Милетић је широко распрострањено међу Србима. О махом црногорском огранку Милетића прилог је послао наш сарадник Борис Милетић:

Милетић, Бјелоши (Цетиње); Папратница, Глухи До и Дупило (Црмница); Котор 1335. год.; Паштровићи; Кчево (Озринићи), Цетиње 1335. год.; Леденице више Рисна 1650. год. дошли са Кчева (Чева), Цетиње; Цетиње; Залази (Његуши), Цетиње, од њих су у Србији, Муо, Прчањ и Котору (Бока Которска), Орешкој улици (Пјешивци), од Лукенција из Залаза су и у Кличевцу (Ваљево) од 1857. год. и Милешић и Срећковић од 1866. год.; Жањевице (Гатачка Површ) поријеклом из Никшића (Црна Гора); Херцег-Нови; Жупа Никшићка као: Грбљановић поријеклом су из Грбља, од њих (1860. год.) су у Глибавцу (Никшић) и Бару; у Поља (Пива) из Жањевице (Гацко), ту из Грбља; Брестовик (Ластва Паштровска) 1399. год. до 15. в.; Боково (Ријека Црнојевића); код Рисна; Ровца, једни су старинци, а други досељеници из Босне; Подгорица; Тијане (Доње Драгачево), Србија, сродници Чарапића и Чупића, огранци су Ћала (Ћалова), досељеника из Дробњака око 1700. год.; у Шекуларима (Горњи Васојевићи) они су потомци Комнена Барјактара

Милетићи, братство у Дупилу

Милетићи, братство у селу Долу

Милетићи, старо братство у Бјелошима

Милетићи, род у Прчању

КРСНА СЛАВА: Аранђеловдан

 

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (53)

Одговорите

53 коментара

  1. DRAGAN PETROVIC

    DA LI BI NEKO MOGAO DA PRONADJE OD STRUCNJAKA VEZU SA MILETICIMA IZ DUBNICE OPSTINA SJENICA KOJI SU DOSLI U VREME VELIKIH SEOBA U SELO MLADENOVAC DA LI IMAJU VEZE SA RODOVIMA IZ CRNE GORE ILI SU ZASEBAN ROD .?KRSNA SLAVA SVETI SIMEON STOLPNIK

    • Vladimir Miletic

      Ja sam poreklom od Miletica iz Mladenovca. Generacijama se slavi slava Sv. Simeun Stolpnik. Deda Radomir Miletic, baba Milenija od Vasilica. Po onome sto sam trazio i citao ima veze sa rodovima iz Crne Gore

  2. Фамилије-презимена Милетић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

    Остале податке породица Милетић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

    -Горњи Лајковац
    -Лесковице
    -Кадина Лука
    -Кличевац
    -Стубао

  3. boca

    Moja majka je rodjena Miletic iz Sarajevskog polja, tamo su moji preci dosli iz Crne gore, Crmnice ili okoline Rijeke Crnojevica, prije otprilike tristo godina, ali slave Sv Savu… vjerovatno su promjenili u seobi.

  4. Оливера Жаревац

    Familija Miletić postoji i u selu Lopaš ( Opština Trstenik). Došli su iz Pepeljevca ( Opština Kruševac). Slave Sv. Pantelejmona, 9. avgusta.

  5. Moj pradeda je sahranjen u mom mestu,na seoskom groblju,kao i moj deda i otac.pradeda je ziveo 72 godine,umro je 1947.stari su mi pricali da smo dosli negde iz crne gore,pocetkom 19 veka,prvo u rasku,pa preko kopaonika ovde.slavimo djurdjevdan ili jesenjeg svetog djordja,16 novembra.zivimo u selu modrica,10 km juzno od krusevca,u podnozju jastrepca.

  6. Miletin

    Мислим да је преѕиме Милетин и Милетић истог порекла. Само то треба доказати. Верујем да су се у току сеоба раселили и ту асимилирали па ѕато има и Милетића и Милетина свуда у свету, православних и католика, разних националности и разне славе славе..

  7. Фамилије-презимена Милетић, по местима пребивалишта. Према књизи Станоја Мијатовића “Белица”.

    -Андровица
    -Рамново
    -Беочић
    -Шуковац
    -Багрдан
    -Пањевац

    • Miroslav Miletic

      Moj pradeda 1880. godiste David Miletic, deda Spasoje, otac Jovan, selo Suljam, Sremska Mitrovica. Krsna slava Sveti Luka. Zapamtio sam da su moji spominjali neko mesto Banjsko na Kosovu. Ako neko zna slucajno vise neka mi se javi ili ako ima zivih rodjaka, voleo bih da ih upoznam.

  8. Фамилије-презимена Милетић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

    -Марковац
    -Губеревац
    -Теверич
    -Вишевац
    -Лапово
    -Црни Кал
    -Велики Крчмар

  9. Милутин Милетић

    da li možete da mi saznate nešto više o Miletićima iz sela Mozgova krej Aleksinca, naime moj deda je iz tog sela ali ne znam više ništa od toga, inače krsna slava nam je Mitrovdan

  10. Slobodan

    Мој прадеда,Анђелко, се презивао Милетић,и дошао је у Куршумлију 1878 године, из села Ковачица ,које се налази на Бајгори ,Ким.Ту, у то село су се населили ,по причи , из села Сврке, које се налази у Црној Гори, горња Морача, Колашин. Славимо славу Свете Враче,Кузмана и Дамјана.Изгледа да смо се у село Сврке доселили нај вероватније из околине града Скадра.