Poreklo prezimena Miletić

24. februara 2012.

komentara: 36

[toggle title=”TESTIRANI MILETIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Miletić

Haplogrupa: R1a opšti klaster

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Miletić

Haplogrupa: I2a DN

Poreklo: Ribare, Kruševac, Srbija

Krsna slava: Oci

Kontakt:
_________________________

Miletić

Haplogrupa: E1b rod A

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Prezime Miletić je široko rasprostranjeno među Srbima. O mahom crnogorskom ogranku Miletića prilog je poslao naš saradnik Boris Miletić:

Miletić, Bjeloši (Cetinje); Papratnica, Gluhi Do i Dupilo (Crmnica); Kotor 1335. god.; Paštrovići; Kčevo (Ozrinići), Cetinje 1335. god.; Ledenice više Risna 1650. god. došli sa Kčeva (Čeva), Cetinje; Cetinje; Zalazi (Njeguši), Cetinje, od njih su u Srbiji, Muo, Prčanj i Kotoru (Boka Kotorska), Oreškoj ulici (Pješivci), od Lukencija iz Zalaza su i u Kličevcu (Valjevo) od 1857. god. i Milešić i Srećković od 1866. god.; Žanjevice (Gatačka Površ) porijeklom iz Nikšića (Crna Gora); Herceg-Novi; Župa Nikšićka kao: Grbljanović porijeklom su iz Grblja, od njih (1860. god.) su u Glibavcu (Nikšić) i Baru; u Polja (Piva) iz Žanjevice (Gacko), tu iz Grblja; Brestovik (Lastva Paštrovska) 1399. god. do 15. v.; Bokovo (Rijeka Crnojevića); kod Risna; Rovca, jedni su starinci, a drugi doseljenici iz Bosne; Podgorica; Tijane (Donje Dragačevo), Srbija, srodnici Čarapića i Čupića, ogranci su Ćala (Ćalova), doseljenika iz Drobnjaka oko 1700. god.; u Šekularima (Gornji Vasojevići) oni su potomci Komnena Barjaktara

Miletići, bratstvo u Dupilu

Miletići, bratstvo u selu Dolu

Miletići, staro bratstvo u Bjelošima

Miletići, rod u Prčanju

KRSNA SLAVA: Aranđelovdan

 

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (36)

Odgovorite

36 komentara

 1. djordje vostinic

  ja znam da se moj cukun deda preziva miletic , zvao djordje, kamenica kod kraljeva

  • Miroslav Miletic

   Miletici iz sela Suljam, Sremska Mitrovica. Slavimo Svetog Luku. Pradeda David, deda Spasoje, otac Jovan. 1948 preswlili se u Beograd. Moji stari su spominjali mesto Banjsko na Kosovu. Voleo bih da saznam nesto vise.

 2. Nikola Miletic

  Moji Miletic su sa Ulinja, Gacko istocna Hercegovina. Slavimo svetog Djordja ja sam u mojoj porodici prva generacija rodjena van Ulinja. Po porodicnom predanju dosli smo sa Ravnog, Piva negde oko 1850 na Ulinje i druga grana se sa Ravnog odselila u Vrbu a vecina ih ostala na Ravnom.

 3. Ljubisa Miletić

  Moji Miletići su u selu Miletići u Republici Srpskoj, opština Mrkonjić Grad. Po riči djeda došli su negdje iz Krajine u selo Pecka kod izvora Sane, a kasnije su se preselili u Miletiće. Slava Sv Jovan Krstitelj.

  • Petar Grabež

   Zdravo Ljubiša!
   Mi Grabeži imamo predanje da smo postali od Miletića koji su bili baš u tom selu kod Pecke i Mrkonjić Grada.
   Pozdrav iz Rastoke kod Ribnika!

 4. Sava Popadić

  Isto prezime ne znači srodnost. Do 1851 godine prezimena su se dobijala po imenu oca uz sufiks -ić. Dakle jasno je da svi Miletići imaju pretka po imenu Mileta. Slava može biti dokaz srodnosti.
  Miletići je često prezime. Ima ih u selu Ržanica kod Aleksandrovca. Istražujući poreklo ržaničkih familija radi pisanja monografije RŽANICA ŽUPSKA krstario sam Polimljem u C. Gori i saznao da su Miletići poreklom iz sela Luge (C.G:). Tako sam saznao zašto smo ih svi nazivali Lugavcima, što ni oni nisu znali. Slave slavu Vasojevića, Sv. Arhangel Mihajlo.

 5. Slaviša Miletić

  Poštovanje svima. Moja porodica Miletić živi u Kuršumliji. Doselili smo se iz sela Trećak a pre toga po dedinim pričama došli smo iz Crne Gore. Slavimo sv. Nikolu 19. Decembra i sv. Agatonika 4 septembra. Mada po babinoj priči sv. Agatonika smo uzeli da slavimo kad smo se doselili na Kopaonik. Navodno je zbog neke krvne osvete neki predak morao da promeni slavu. Toliko ja znam.

 6. Dušan Miletić

  Ja i moja porodica živimo u okolini loznice. Moj deda pokojni kaže da smo se doselili iz Hercegovine. Krsna slava nam je Prorok Jeremija, 14maj,preslava Pokrižak 17jun. Ima nas u selu desetak kuća Miletić.

 7. Saša Jovanović

  Moja porodica nosi prezime po Jovanu Miletiću koji se, oko 1850 prema nekim istraživanjima, doselio sa Kosova i Metohije u selo Šanac, opština Kruševac, u to vreme, Jagodinska nahija. Slavimo Svetog Arhangela Mihajla. Da li je ikako moguće istražiti odakle Jovan potiče?

 8. Vladimir Miletic

  Moja porodica od prve polovine 19. veka zivi u Vrscu. Slava sv. Luka. Poreklo iz Rovaca, u blizini Kolasina, Crna Gora.