Миновић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Миновић

Миновић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Светлана

    Поштовани,
    моје девојачко презиме је Миновић. Моји су из села Катрга , општина Чачак. Има нас , тренутно 3 куће у поменутом селу. У усменом предању везано за порекло породице, запамтила сам причу мог деде који је говорио да потичемо од племена Кучи из Црнр Горе. Наиме, два брата Мине и Вукосав , су се доселили у овај крај у времену насељавања ових простора . Од њих су настале фамилије Миновић и Вукосављевић(настањени у доњим Мрчајевцима). Иако су родбинске везе избледеле, међусобно се веома поштујемо, не узимамо(у брачне, ванбрачне заједнице), зовемо се – рођаци. Нисмо род са Миновићима из Рашке. Крсна слава нам је Никољдан. Позната личност: Живојин (Жика ) Миновић – дугогодишњи директор „Политике“ .
    Не знам колико је ово тачна прича, али ме веома интригира и волела бих да знам порекло породице.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top